StageinAzië.nl

gerechten

5 gerechten om te proberen in Maleisië

De Maleisische keuken staat bekend om zijn rijke smaken en diverse culinaire tradities. Met invloeden uit India, China en het Midden-Oosten, biedt de Maleisische keuken een scala aan heerlijke gerechten die je zeker moet proberen tijdens je bezoek aan dit prachtige land. In deze blogpost delen we de 5 lekkerste gerechten in Maleisië die je absoluut niet mag missen!

 

1. Nasi Lemak

Nasi Lemak is het nationale gerecht van Maleisië en wordt vaak geserveerd als ontbijt. Het bestaat uit geurige rijst gekookt in kokosmelk en pandanbladeren, geserveerd met sambal (een pittige saus), hardgekookte eieren, geroosterde pinda’s, komkommer en gefrituurde ansjovis. Het is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is om je dag mee te beginnen. Dit gerecht behoort zeker tot een van onze favorieten.

 
Nasi Lemak

2. Satay

Satay is een populaire streetfood snack in Maleisië en bestaat uit gemarineerd vlees (vaak kip of rundvlees) dat op bamboespiesen wordt gegrild. Het vlees wordt geserveerd met pindasaus, komkommer en ketupat (gekookte rijst verpakt in bananenbladeren). De combinatie van malse vleesspiesjes en de zoete en hartige smaak van de pindasaus maakt satay tot een onweerstaanbaar gerecht.

 
Satay

3. Laksa

Laksa is een traditionele noedelsoep die populair is in heel Zuidoost-Azië, maar vooral geliefd is in Maleisië. Er zijn verschillende varianten van laksa, maar de meest bekende is Penang Laksa. Deze soep bestaat uit dikke rijstnoedels gekookt in een pittige kokosmelk-bouillon, geserveerd met kruiden, garnalenpasta en verse kruiden zoals munt en koriander. Het is een smaakexplosie die je niet mag missen!

 
gerechten

4. Roti Canai

Roti Canai is een heerlijk Indiaas platbrood dat populair is als ontbijt of snack in Maleisië. Het brood wordt gemaakt van bloem, water en olie en vervolgens opgerold en gebakken tot het knapperig en luchtig is. Het wordt geserveerd met een currysaus voor dipping. Je kunt ook kiezen voor een vulling zoals ei, kaas of kip. De combinatie van het zachte brood met de pittige currysaus maakt Roti Canai tot een favoriet bij zowel locals als toeristen. Wij eten het liefst Roti bij restaurant Pelita, op loopafstand van de Petronas torens.

 
Roti Canai

5. Char Kway Teow

Char Kway Teow is een wokgerecht gemaakt van brede rijstnoedels gebakken met sojasaus, garnalen, eieren, knoflook en chilipepers. Het gerecht wordt vaak bereid op hoge hitte om ervoor te zorgen dat de noedels mooi worden gekarameliseerd en een rokerige smaak krijgen. De beste Char Kway Teow vind je op het eiland Penang.

 
Char Kway Teow

Dit zijn slechts 5 van de vele heerlijke gerechten die je kunt proeven in Maleisië. Van pittige curry’s tot verfrissende desserts, de Maleisische keuken heeft voor elk wat wils. Dus als je hier bent voor je stage, zorg er dan zeker voor dat je deze gerechten op je culinaire checklist zet!