Vragen

Lijkt het je wat om stage te lopen in Maleisië, maar heb je nog een aantal vragen? Kijk dan hier of jouw vraag er tussen staat. Zo niet, mail je vraag naar ons: info@stageinazie.nl.

1: Heb ik vaccinaties nodig als ik stage ga lopen in Maleisië?

Voor Maleisië gelden geen verplichte vaccinaties. De volgende vaccinaties worden echter wel aanbevolen:

-DTP (Difterie, Tetanus, Polio)
-Hepatitis A & B
-Buiktyfus

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de GGD , daar kun je ook direct een afspraak maken op een locatie bij jou in de buurt.

2: Moet ik een visum aanschaffen voor mijn stage in Maleisië?

Voor een stage in Maleisië zijn verschillende visa mogelijk. Dit is soms ook per stagebedrijf verschillend. Mail ons voor meer informatie hierover: info@stageinazie.nl

3: Wat voor reisverzekering heb ik nodig als ik stage ga lopen in Maleisië?

Bij een reguliere reisverzekering geldt vaak een maximumverblijf van 90 dagen, let er daarom goed op dat je de juiste verzekering afsluit. Sommige zorgverzekeraars bieden aanvullende reisverzekeringen aan die geschikt zijn voor een buitenlandstage, we raden je aan om eerst contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Is het bij je zorgverzekeraar niet mogelijk om een reisverzekering af te sluiten, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een verzekering die door veel studenten wordt afgesloten is de Special Isis Reisverzekering.

4: Bieden jullie betaalde stages aan?

Vrijwel alle bedrijven waarmee we samenwerken, geven een maandelijkse stagevergoeding van ongeveer €100 tot €200 per maand. Deze vergoeding wordt contant uitbetaald.

5. Aan welke kosten moet ik verder denken bij een stage in Maleisië?

De belangrijkste kosten zijn als volgt:

Huur: tussen de €300 en €400 per maand voor een kamer in een gemeubileerd appartement.
Internet: vanaf ca. €25 per maand.
Mobiel internet 1GB: ca. €8 per maand.
Warme maaltijd in een food court: vanaf ca. €1,50.
Warme maaltijd in een restaurant: vanaf ca. €4.
Reiskosten van/naar stage: maximaal €10 per dag.

6. Hoe zijn de woningen in Kuala Lumpur?

In Kuala Lumpur kan je een mooi appartement met 2 of 3 slaapkamers huren in een complex met luxe faciliteiten, zoals een zwembad, een gym, een sauna en 24/7 beveiliging. Elke slaapkamer beschikt over een eigen badkamer. Wij brengen je in contact met andere studenten, zodat je samen met hen een appartement kan huren. Met de andere studenten teken je 1 huurcontract voor de gehele huurperiode en gezamenlijk betaal je elke maand de huur voor het hele appartement. Belangrijk om te weten: de borg bedraagt altijd 2 tot 3 keer de huurprijs. Dat is altijd een erg hoog bedrag, dus houdt daar van te voren rekening mee.

7. Waar vind ik informatie over beurzen voor een stage in het buitenland?

Soms is het mogelijk om een beurs aan te vragen voor je stageperiode in het buitenland, bekijk daarvoor de WilWeg Beursopener. Deze geeft een overzicht van beurzen voor studie, stage of onderzoek in het buitenland.

8. Hoe ver van te voren moet ik me bij jullie aanmelden voor een stage in Maleisië?

De beste tijd om je bij ons aan te melden, is ongeveer 3-4 maanden voordat je stage begint. Dan zijn er nog voldoende stageplekken beschikbaar en is de kans groot dat er een bedrijf tussen zit die helemaal aan jouw wensen voldoet. Ook is er dan nog voldoende tijd voor een eventuele tweede of derde sollicitatie, mocht het nodig zijn.

9. Wanneer betaal ik de bemiddelingskosten?

Nadat je je bij ons hebt aangemeld, stellen wij een of meer stages aan je voor. Als je wilt solliciteren bij het bedrijf dat wij aan jou voorstellen, dient eerst een aanbetaling van €95 gedaan te worden. Wanneer er een Skype-gesprek gaat plaatsvinden, wordt de eerste helft van het bemiddelingsbedrag in rekening gebracht. En als je definitief bent aangenomen bij het bedrijf, volgt het laatste bedrag.

10. Waar vind ik meer informatie over stage lopen in het buitenland?

Op de website van WilWeg vind je informatie over studies en stages in het buitenland. De website biedt o.a. informatie over praktische zaken zoals visa, verzekeringen, woonruimte en de kosten van levensonderhoud. De WilWeg-checklist is een handige tool om je te helpen je vertrek goed voor te bereiden.