StageinAzië.nl

Jelle

Jelle: mijn ervaring met een stagebemiddelaar

Mijn zoektocht naar een stageplek

Al in het eerste jaar van mijn studie Commerciële Economie was ik bezig met het zoeken van een stage, die ik het laatste halfjaar van mijn tweede studiejaar mocht lopen. Ik moest en zou stage lopen in de Verenigde Staten en dit zou ik zelf, zonder stagebemiddelaar, gaan regelen. Ongeveer één jaar later had ik nog steeds geen stage gevonden. Het vinden van een stage in een ander land is ontzettend lastig, omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen en mensen mijns inziens eigenlijk niet op je zitten te wachten. Voor mijn gevoel was het gebruiken van een stagebemiddelaar ‘kiezen voor de gemakkelijke weg’ en hoorde dit niet bij het proces van een stage lopen. Na mijn ervaring met Stage in Azië is mijn mening hierover volledig veranderd.

De voordelen van Maleisië

Toen ik na wat rekenen doorkreeg hoeveel kosten ik zou moeten maken voor een stage in de VS, ben ik gaan kijken naar andere mogelijkheden. Ik zocht een land waar ik mij goed kon redden met de Engelse taal, waar ik geen duizenden euro’s aan een visum, huur en levensonderhoud kwijt was en van waaruit ik gemakkelijk kon reizen. Zodoende kwam ik terecht bij Maleisië, met als gevolg, de stagebemiddelaar Stage in Azië.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Stagebemiddelaar

Het contact met StageinAzië.nl

Nadat ik mijn vrijblijvende stagevoorstel had aangevraagd op hun website, kreeg ik de dag erop een voorstel met hierin drie vacatures. Alle drie de vacatures leken mij interessant, maar één sprong er toch bovenuit. Toen ik eenmaal had besloten dat ik inderdaad mijn stage in Kuala Lumpur wilde lopen, heb ik een aanbetaling gedaan en gereageerd op de vacature. Veelal kreeg ik binnen enkele uren een antwoord op mijn e-mails, waarin uitgebreid verteld werd hoe het proces zou verlopen en wanneer ik wat moet doen. Het contact met Timothy van Stage in Azië was erg prettig en verliep snel. Of het nou ’s morgens, ’s middags of ’s avonds was, vaak kreeg ik binnen no-time een reactie terug.

Na het maken van een opdracht, het voeren van meerdere Skype-gesprekken en het invullen van een aantal documenten, had ik mijn stage in Maleisië rond. De vacature die mij zo aansprak, mocht ik vanaf februari 2017 gaan vervullen. Vrijwel direct na mijn aanstelling kreeg ik een uitgebreid handboek met alle tips en trucs om je periode in Maleisië zo prettig mogelijk te maken.

Aanrader!

Mijn tijd in Maleisië is een van de mooiste periodes uit mijn leven geweest, waar ik tevreden en trots op terugkijk. Ik ben blij dat ik het via StageinAzië.nl heb geregeld, omdat ik wist dat als er zich een probleem voordeed, ik gemakkelijk contact kon zoeken met mijn bemiddelaar. Ik kan iedereen aanraden een stage in Maleisië te lopen en dit te regelen via StageinAzië.nl.

Stage lunch

Ook stage lopen in Maleisië?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *