StageinAzië.nl

DE PERFECTE STAGEBESTEMMING

MALEISIË

DE TOEKOMST

De wereld is ‘globalising‘. Werken in het buitenland is steeds normaler. Bedrijven hebben een grotere doelgroep en kunnen meer mensen bereiken door het internet. Een digitaliserende economie, daarom is Jack Ma (oprichter van Alibaba) Digital Advisor van Maleisië. Zuidoost-Azië zal in de nabije toekomst meer internetgebruikers hebben dan heel Europa en veel bedrijven spelen hierop in. Maleisië is daarom een perfecte stagebestemming voor business studenten! Wij geven jou de belangrijkste redenen waarom dit de bestemming is om jouw stage te voldoen.

 

TAAL

Veel studenten willen een Engelstalige stage doen en denken dan vooral aan Amerika, Engeland en Australië. Maar wist je al dat Engels ook in Maleisië een belangrijke taal is? Zowel in het dagelijks leven als in het bedrijfsleven is Engels de tweede voertaal en dat is voor Nederlanders, die bekend staan om een goed woordje Engels te kunnen, een groot pluspunt! Op kantoor wordt door iedereen Engels gesproken en daarom kan je als internationale student makkelijk meedraaien in de dagelijkse werkzaamheden, vergaderen met je collega’s, contacten onderhouden met partners en het land beter begrijpen omdat er geen sprake is van een taalbarrière.

 

KOSTEN

Wonen in een appartementencomplex met zwembad, fitnessruimte, lounges, beveiliging en nog veel meer luxe faciliteiten. Wie wil dat nou niet? Ten opzichte van Engelstalige landen zoals Amerika en Australië is Maleisië een veel luxere en beter betaalbare bestemming. Voor zo’n €300 per maand heb je een mooie, ruime kamer in een gemeubileerd en luxe appartement. En boodschappen doen? Niet nodig! Uit eten gaan is namelijk veel lekkerder en goedkoper! Nee, niet alleen noodles en rijst voor €1, maar ook een volle buik met sushi voor €8 en een lekkere Starbucks voor €2. Stage lopen en geld besparen dus!

 

ETEN, ETEN, ETEN

Maleisië is eten! Het land staat bekend om het heerlijke eten van drie verschillende keukens: Maleis, Chinees en Indiaas. Maar er is ook genoeg keuze aan westerse gerechten en er zijn veel grote ketens te vinden zoals TGI Friday’s, Johnny Rockets, Papa Johns en nog veel meer. Je kan luxe in een restaurant eten voor €8 of bij een gezellige ‘hawker stall’ op straat voor €1. Daarnaast heeft elke shopping mall een ‘food court’ waar je voor €1 of €2 een heerlijke, warme maaltijd kan krijgen.

 
Food Culture
Singapore

REIZEN

Als avontuurlijke student wil je natuurlijk ook kunnen reizen! Vanuit Kuala Lumpur reis je makkelijk en goedkoop naar allerlei bestemmingen in de regio Zuidoost Azië. De populaire budgetmaatschappij Air Asia brengt je overal naar toe. Een weekend naar het mooie strand van Langkawi of het authentieke George Town op Penang. Een maand later vlieg je voor €20 naar Bangkok, Jakarta of Singapore. Maar ook met de bus valt ontzettend veel te ontdekken in Maleisië. Met een goede en luxe bus reis je al voor €8 naar het tropische Pangkor Island of de prachtige Cameron Highlands. Omdat het reizen relatief goedkoop is, kun je gemakkelijk heel Zuidoost Azië verkennen.

 

VERVOER

Zoals hierboven gezegd, is vliegen vrij goedkoop en kun je ook goedkoop lange afstanden afleggen met luxe bussen. In Kuala Lumpur is het ook heel normaal om gebruik te maken van een taxidienst zoals Grab (Grab heeft Uber overgenomen, zo groot is business in Azië, Aziatische bedrijven nemen Westerse bedrijven over). Dit doe je naar je werk, naar een shopping mall, naar de supermarkt of om wat voor reden dan ook. Het kan, omdat het heel goedkoop is! Daarnaast heb je in Kuala Lumpur een  goed metronetwerk, er rijden zelfs metro’s zonder machinist!

 
Metronetwerk

MODERN

Niet alleen kom je hier mooi te wonen. Kuala Lumpur staat vol met nieuwe en moderne kantoorpanden en de nieuwste en grootste shopping malls. Via ons kom je gegarandeerd te werken op mooie locaties. De een werkt op 50 hoog in een enorme skyscraper, de ander in een opgeknapt authentiek pand.

 

LEREN

Via StageinAzie.nl werk je in jonge teams onder leiding van zeer ervaren managers. De een heeft jarenlange ervaring bij de Bol.com van Azië en de ander werkte in het management van de Zalando van Maleisië en is zijn eigen bedrijf begonnen. Hiermee creëer je een waardevolle basis voor je toekomst.

 

CONCLUSIE

Ben je dus op zoek naar een Engelstalige stage in een ontwikkeld land met een booming economie? Maar wil je niet zoveel geld kwijt zijn zoals in Amerika, Engeland of Australië? Kom dan naar Maleisië! Hier kun je luxe leven, prachtig wonen en heb je een stage van goed niveau in moderne omgevingen. Je leert van de beste mensen, geniet van het lekkerste eten, hoeft nooit te koken en je kunt elk weekend reizen naar moderne steden en mooie stranden!

 

MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN?

MELD JE GRATIS AAN