Stage in Maleisië

DE SILICON VALLEY VAN AZIË

MALEISIË

EEN CULTURELE & MODERNE BESTEMMING

aanmelden

TOP REDENEN OM NAAR MALEISIË TE GAAN

  • Engelstalig
  • Betaalde stages
  • Reizen
  • Modern bedrijfsleven
  • Luxe & goedkoop wonen
  • Het weer
  • Stranden
  • Jungle
  • Multicultureel
  • Het eten

ALGEMENE INFORMATIE

Studenten van allerlei Hogescholen & Universiteiten

OVER MALEISIË

Maleisië ligt in Zuidoost-Azië en bestaat uit twee delen, het Maleis schiereiland en Borneo. Het schiereiland grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Dit deel van Maleisië is het meest ontwikkeld en hier is ook de hoofdstad Kuala Lumpur te vinden. Maleisië heeft ongeveer 30 miljoen inwoners, waarvan zo’n 2 miljoen in Kuala Lumpur woont. Er leven drie grote bevolkingsgroepen in het land, namelijk de Maleisiërs, de Chinezen en de Indiërs. Deze groepen hebben elk hun eigen geloof en cultuur. Ruim de helft van de inwoners is islamitisch, daarnaast zijn er veel boeddhisten, christenen en hindoes. De officiële taal in Maleisië is Bahasa Melayu, maar door de Engelse invloeden spreekt bijna iedereen goed Engels.

STAGE LOPEN IN MALEISIË

Maleisië is een zeer geschikt land om stage te lopen. Er wordt in het bedrijfsleven goed Engels gesproken, dus is er geen sprake van een taalbarrière. Hoewel iedereen waarschijnlijk even zal moeten wennen aan de culturele verschillen, is het land wel zodanig ontwikkeld dat je als buitenlander niet te maken krijgt met een enorme cultuurshock. Het bedrijfsleven ontwikkelt zich razendsnel en het is mooi om onderdeel uit te maken van deze ontwikkeling.

RELAXEN OP DE MOOISTE STRANDEN

prijzen procedures

StageinAzië.nl studenten in Langkawi

WIJ STELLEN VRIJBLIJVEND EEN BEDRIJF VOOR

Wij kijken naar de wensen, interesses en kwaliteiten van de student. Aan de hand van de gegevens van de student, stellen wij één of meerdere bedrijven voor. In Maleisië zijn verschillende stages mogelijk voor Business-studenten. De stages zijn met name bedoeld voor studenten van het hbo en de Universiteit en de minimale stageduur is 3 maanden. Onderstaand vind je een overzicht van mogelijke stagefuncties:

MOGELIJKE STAGEFUNCTIES

Marketing
Online Marketing
Content Marketing
Social Media
Business Development
Sales
Communications
Events
Engagement & Partnerships
Project Management
Operations Management
Finance
Research & Innovation

Investment
Management Consulting
Data Analyst
Interaction Designer
Multimedia Design
Visual Designer
Front End/Back End Developer
UI/UX Designer
Business IT
Game Design
Web & App Development
Toerisme/Hotel Management

GEMIDDELDE LEEFTIJD PARTNER BEDRIJVEN = 30 jaar

Wij werken samen met uiteenlopende bedrijven in Maleisië: van (online) magazines tot aan theaters en van marketingbureaus tot aan e-commerce bedrijven. Kortom: vele mogelijkheden via ons. De meeste bedrijven waarmee we werken vallen in het midden- en kleinbedrijf (10-200 werknemers) en geven een maandelijkse stagevergoeding. Om studenten en bedrijven met elkaar te matchen kijken we naar beide profielen. Veel studenten weten niet precies in wat voor sector/soort bedrijf zij stage willen lopen. Daarom kijken wij naar het profiel van de student: wat zijn hun interesses, hobby’s en wat voor mogelijke functies vinden zij interessant. Wij vinden het belangrijk dat de student stage loopt bij een bedrijf waar ze achter staan en waar ze persoonlijk ook bij passen. Wij kennen de bedrijven persoonlijk en kunnen daarom goed inschatten waar jij het beste bij past.

Bedrijfskunde

MODERNE KANTOREN & OMGEVINGEN

WAAROM BEZOEKEN WIJ BEDRIJVEN?

Omdat wij bedrijven bezoeken, kunnen wij precies nagaan hoe de mensen zijn, hoe het management is, kunnen wij een kijkje nemen in het kantoor en leren wij de bedrijfscultuur kennen. Dit zijn allerlei zaken die je vanuit Nederland niet kan controleren. Daarnaast houden wij rekening met de locatie van het bedrijf; is het goed bereikbaar, welke appartementen zijn er in de buurt en is het openbaar vervoer goed geregeld? Er zijn dus allerlei zaken waarmee wij rekening houden en wij geven de student hier een eerlijk beeld in.

NIEUWE CULTUREN

Vraag jezelf af waarom je in Maleisië of überhaupt in het buitenland stage wil lopen? De reden die het vaakst genoemd wordt, is het leren kennen en ontdekken van nieuwe culturen. En Maleisië is met de vele aanwezige bevolkingsgroepen een interessante plek om nieuwe culturen te leren kennen. Een belangrijk onderdeel van de cultuur hier is eten. Waar we in Nederland een boterham meenemen naar het werk, krijg je in Maleisië elke dag een uur lunchpauze waarin je gezellig met je collega’s een warme maaltijd gaat eten. Een heerlijke onderbreking van de werkdag. Maar andere culturen leren kennen is niet altijd alleen maar leuk. Vanwege de verschillende bevolkingsgroepen in Maleisië, is ook de werkcultuur per bedrijf verschillend. Echter voor alle bedrijven geldt dat vooral de communicatie anders gaat dan we in Nederland gewend zijn. Wij Nederlanders staan erom bekend dat we erg direct zijn en we komen voor onszelf op. In Maleisië zal je moeten wennen aan een andere manier van communiceren. Het kan bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat je langer door moet werken op je stage zonder dat het duidelijk besproken is, ook dat is een stukje cultuur. Daarnaast word je als nieuwe stagiair al snel ‘losgelaten’ en moet je zelf aan de bel trekken als dingen onduidelijk zijn. Heb je meer begeleiding nodig of wil je meer uitdaging in je werk, plan dan zelf een afspraak in met je stagebegeleider om dit te overleggen en geef tijdens het gesprek duidelijk aan welke veranderingen jij zou willen zien met betrekking tot je stage. Er zullen ongetwijfeld meer dingen zijn waar je tegen aanloopt tijdens je ‘werkende leven’ in Maleisië. De Nederlandse directheid moet je dan even loslaten en je moet op zoek gaan naar een juiste manier om dit aan te geven bij je collega’s of leidinggevenden. Ook dat hoort bij het leren kennen van nieuwe culturen en dat maakt een buitenlandse stage juist zo’n enorm leerproces!

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Wat voor ons heel belangrijk is, is jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij willen dat de student zich op persoonlijk gebied zo optimaal mogelijk ontwikkelt. Persoonlijke ontwikkelingen gaan onder andere gepaard met de nodige mindere ervaringen oftewel; zaken die anders gaan dan jij gewend bent. In Nederland heeft men zijn eigen betrouwbare omgeving en kun je inspringen wanneer jij wilt, maar de regels die in Nederland gelden, hoeven niet te gelden in het buitenland. Maar zie het verlaten van je ‘comfort zone’ niet als een verlating, maar als een toevoeging aan jezelf. Leer je aan te passen en je in te leven in andere mensen. Je komt in een andere omgeving met een andere cultuur en andere normen en waarden. Je leert met de dag (niet alleen op het werk) over gebruiken, over mensen, bestemmingen en over verschillen. Door met een helikopterview naar je eigen ervaringen te kijken en deze te analyseren, wordt jouw kennis verbreed.

REIZEN & CULTUREN ONTDEKKEN

stage maleisie

REIZEN

Stage lopen in Maleisië is tegelijkertijd de ultieme kans om Azië te ontdekken! Studenten gaan regelmatig met elkaar om en plannen reizen met elkaar. Mocht je individueler zijn, dan kan dat natuurlijk ook! Alleen al in Maleisië is er zoveel te ontdekken; van de prachtige stranden van Perhentian & Tioman Island tot aan het authentieke Georgetown op Penang. Tijdens je stage kan je gemakkelijk een weekendje plannen naar mooie plaatsen in Maleisië of zelfs naar andere landen in Azië. Veel studenten maken weekendtrips naar Singapore, Thailand of Indonesië. Een retourtje met Air Asia of FireFly kost soms maar €25 per persoon! Ook het reizen met bussen is in Maleisië goed geregeld en zeer comfortabel.

WONEN IN MALEISIË

Misschien woon je nu nog bij je ouders of in een kleine studentenkamer, in Maleisië gaat er een wereld voor je open wat betreft wonen. Maleisië is in vergelijking met Nederland een goedkoop land, je zal per maand ongeveer €300 kwijt zijn aan woonruimte. Voor dit geld woon je in een mooi appartementencomplex in het centrum van Kuala Lumpur, met luxe faciliteiten zoals een fitnessruimte, sauna en een zwembad! Samen met andere studenten kan je een appartement huren met 2, 3 of 4 slaapkamers. Als je stage-aanmelding helemaal rond is, ontvang je van ons telefoonnummers van verhuurders in Kuala Lumpur. Je hoeft pas kort voordat je stage begint woonruimte te regelen. In Kuala Lumpur is zoveel woonruimte beschikbaar, dat je binnen een dag al iets gevonden kan hebben.

"Mijn dag begint in de sportschool bij mijn appartement"

Kostenplaatje

Wat je per maand kwijt bent in Maleisië, is helemaal afhankelijk van jouw leefstijl. Over het algemeen is alles in Maleisië goedkoper dan in Nederland, behalve uitgaan; alcohol kost ongeveer hetzelfde als in Nederland. Boodschappen doen is niet duur, maar wel duurder dan uit eten gaan. De meeste studenten eten dan ook elke dag buiten de deur. Zie hieronder wat prijzen om een indruk te krijgen:
-Huur: tussen de €300 en €400 per maand per kamer in een gemeubileerd appartement.
-Internet: vanaf ca. €25 per maand.
-Mobiel internet 1GB: ca. €8 per maand.
-Warme maaltijd in een food court: vanaf ca. €1,50.
-Warme maaltijd in een restaurant: vanaf ca. €4.
-Reiskosten van/naar stage: maximaal €10 per dag.

Aanmelden

Wil je vrijblijvend een stagevoorstel van ons ontvangen?

stage in maleisie