StageinAzië.nl

Over Ons

Ons Verhaal

StageinAzië.nl is in 2014 opgericht door Timothy Kong en Sophia van Huijgevoort. Tijdens onze studie Tourism Management aan Hogeschool Inholland maakten we in 2011 voor het eerst kennis met Maleisië. We liepen stage bij een reisorganisatie in Kuala Lumpur en leerden het land goed kennen. We ontdekten de mogelijkheden en voordelen dat dit land te bieden heeft aan internationale studenten. Maar we hadden ook ondervonden dat het voor studenten niet makkelijk is om de juiste bedrijven te vinden voor een waardevolle stage. En zo ontstond het idee voor StageinAzië.nl, een stagebemiddelingsbureau om meer studenten te helpen aan een stageplek in Maleisië.

In de jaren die volgden hebben we veel tijd doorgebracht in Maleisië om ons netwerk uit te breiden en de stagemogelijkheden te onderzoeken. Onze focus ligt vooral op het aanbieden van business stages bij jonge en moderne ondernemingen in Kuala Lumpur. Persoonlijk contact met zowel bedrijf als student staat bij ons hoog in het vaandel. In Maleisië werken we met de naam Kong International.

Timothy

Timothy Kong

Timothy is verantwoordelijk voor de Sales & Marketing van StageinAzië.nl. Ook houdt hij zich bezig met Business Development. Een groot deel van zijn tijd besteedt hij aan het onderzoeken en benaderen van nieuwe contacten in Kuala Lumpur.

“Studenten een waardevolle ervaring meegeven, geeft mij voldoening. Ik vind het belangrijk dat een stage van goed niveau is. Dat studenten na hun studie, met deze stage-ervaring op zak, gelijk aan de slag kunnen bij andere bedrijven.”

Over Ons

Sophia van Huijgevoort

Sophia ontfermt zich over de operationele werkzaamheden binnen StageinAzië.nl. Zij onderhoudt veelal het contact met de studenten, zowel voor als tijdens hun tijd in Maleisië. En ook met verschillende woningverhuurders in Kuala Lumpur. Daarnaast is Sophia verantwoordelijk voor de financiële administratie.

“Ik ben ervan overtuigd dat een buitenlandervaring ontzettend belangrijk is voor je persoonlijke ontwikkeling. Of het nou om een stage, een taalcursus of een wereldreis gaat. Door uit je comfort zone te stappen, leer je jezelf écht kennen.”