StageinAzië.nl

Aanmelden

Aangemeld! What's Next?

De Volgende Stappen

Informeren
1

Yes! Je hebt je aangemeld en je hebt de eerste stagevoorstellen ontvangen. Lees het allemaal even rustig door en laat het ons weten als je vragen hebt.

Keuze Maken
2

Ben je enthousiast over de beschikbare opties? Laat ons weten welke stages jouw voorkeur hebben en begin alvast met het schrijven van je motivatiebrief en CV.

Solliciteren
3

Zodra we jouw CV en motivatiebrief hebben ontvangen, kunnen we het sollicitatieproces starten. Vanaf dit moment zullen we onze Prijzen & Procedures hanteren. Je profiel wordt voorgelegd aan het eerste bedrijf van jouw keuze.

Aangemeld

Het Sollicitatieproces

Brief & CV

Wij geven advies over wat bedrijven graag in een motivatiebrief zien. Ook kun je voorbeeldbrieven krijgen of templates opvragen voor een mooie CV. Nadat jij je documenten hebt gestuurd, kijken wij het na. Mocht het een of ander nog beter kunnen, dan geven wij dat aan.

Gesprek

Er wordt een datum en tijdstip ingepland voor een interview met het bedrijf. Wij bereiden jou zo goed mogelijk voor op dit gesprek met allerlei tips. Daarnaast kan je ook online onderzoek doen naar het bedrijf en de contactpersoon ter voorbereiding op je gesprek.

Opdracht

Een aantal bedrijven vraagt hun sollicitanten om een opdracht te maken als onderdeel van het sollicitatieproces. Meestal krijg je deze opdrachten na het eerste gesprek rechtstreeks van de persoon waarmee je gesproken hebt. Onze ervaring is dat de meeste studenten dit met succes voltooien.

Aangenomen?

YES!

Gefeliciteerd! Jij hebt iets moois om naar uit te kijken! Wat gaan we vanaf hier doen? Stuur ons de aanmeldformulieren die je krijgt vanuit school, wij vullen dit voor je in. Zodra je goedkeuring hebt van school (en die krijg je zeker), krijg je ook nog een stagecontract. Dit document stuur je ook naar ons op en wij regelen de rest met het bedrijf.

NO!

Niet getreurd, dat kan gebeuren! Maar wij geven de moed niet op. In het leven zijn er nou eenmaal meer teleurstellingen dan successen. Jij kunt kosteloos nog solliciteren bij een ander bedrijf dat ook aan de eisen voldoet. Maak je verder niet druk, 99% wordt altijd wel aangenomen!

En dan?

Zodra jouw stage-aanmelding op school helemaal rond is, zullen wij ons gaan richten op de voorbereidingen voor je vertrek naar Maleisië. Wij zullen je hier intensief mee helpen en bij assisteren. Je komt via ons in contact met andere studenten die ook stage gaan lopen in Maleisië. Ook krijg je een uitgebreid handboek met veel informatie die je zeker door moet lezen. Het geeft je alvast wat algemene kennis over het land en handige tips, maar ook een aantal belangrijke zaken die écht geregeld moeten worden. Heb je overige vragen of zijn er dingen die jij wilt weten? Je kan altijd bij ons terecht, zowel voor als tijdens je verblijf in Maleisië. Wil je bijvoorbeeld een mooie reis maken, maar weet je niet waarheen? Of welk hotel kan je het beste boeken? We helpen je graag.

TIO Hogeschool

“De sfeer op het kantoor is erg fijn en dat maakt het werken ook een stuk leuker. Tijdens de middagpauze gaan we altijd samen lunchen in een van de vele restaurantjes die in de buurt zitten. Mijn collega’s laten mij verschillende typisch Maleise gerechten proeven en vertellen mij ook wat ik absoluut moet zien en doen in Maleisië.”

Monique

Student Toeristisch Management | Hogeschool TIO