StageinAzië.nl

TIO Hogeschool

Monique: even wennen, maar geen cultuurschok.

Mijn naam is Monique, ik ben 20 jaar en ik studeer Internationaal Toeristisch Management aan de Hogeschool Tio in Utrecht. Eind mei ben ik begonnen met mijn stage in Kuala Lumpur. Ik heb stage gelopen bij een evenementenbureau dat zich vooral richt op het organiseren van verschillende conferenties op het gebied van kunst en cultuur. Deze conferenties moeten er uiteindelijk voor zorgen dat er meer aandacht komt voor de kunst en cultuur in Maleisië.

Marketing & Social Media

Voordat ik aan mijn stage begon, was ik nog nooit in Azië geweest. Ik wist daarom ook niet zo goed wat ik precies kon verwachten van Maleisië. Eenmaal aangekomen was het in het begin even wennen, maar ik heb nooit echt last gehad van een cultuurschok. Het is vooral erg belangrijk om voor alle nieuwe dingen open te staan en zoveel mogelijk te gaan zien en doen. De mensen hier zijn ontzettend vriendelijk en het eten is hier heerlijk!

Tijdens mijn stage heb ik mij vooral beziggehouden met verschillende marketingactiviteiten, zoals de social media up to date houden, de website van een conferentie beheren en contact houden met verschillende stakeholders van het bedrijf. Mijn taken waren erg afwisselend en hierdoor heb ik veel verschillende dingen kunnen leren.

Dagelijks lunchen in de restaurantjes in de buurt

Mijn collega’s zijn heel erg aardig en zijn altijd bereid om te helpen en om nieuwe dingen uit te leggen. De sfeer op het kantoor is erg fijn en dat maakt het werken ook een stuk leuker. Tijdens de middagpauze gaan we altijd samen lunchen in een van de vele restaurantjes die in de buurt zitten. Mijn collega’s laten mij verschillende typisch Maleise gerechten proeven en vertellen mij ook wat ik absoluut moet zien en doen in Maleisië.

Zelf woon ik in het centrum van Kuala Lumpur en elke dag ga ik met een Grab of Uber naar mijn stage. Dit is prima te doen en ook erg goedkoop.

In de weekenden ben ik vrij en heb ik genoeg tijd om te reizen. Tijdens mijn stage ben ik naar Malakka, Langkawi, Singapore, Bali, Cameron Highlands, Kota Kinabalu en Perhentian Islands geweest. De vliegtickets zijn erg goedkoop en hierdoor kun je ook erg veel zien en doen.

Mijn stage is inmiddels afgelopen en binnenkort vlieg ik weer terug naar Nederland. Ik ga mijn collega’s en het land zelf zeker missen. Ik heb echt een geweldige tijd hier gehad en ik raad daarom een stage in Kuala Lumpur ook zeker aan!

cultuurschok

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *