StageinAzië.nl

Windesheim studente Laura goes International!

Laura (20 jaar) studeert International Business & Languages aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na een half jaar Study Abroad in Frankrijk is deze avonturier verder gereisd naar Maleisië, waar ze 5 maanden stage loopt op de Content afdeling van een marketingbureau. Ze vertelde ons dat het haar erg gaaf leek om eens een totaal andere cultuur van dichtbij mee te maken, aangezien ze een internationale studie volgt. Waarom Maleisië?

Van Chinatown naar een Luxe Sky Bar

“Mijn keuze is op Maleisië gevallen omdat hier heel veel verschillende culturen samenkomen en er tegelijkertijd toch heel veel westerse invloeden zijn, vergeleken met andere landen in Azië. Zo zit je het ene moment in Chinatown en even later in een luxe skybar. Een andere reden is dat ik vanuit hier ook heel makkelijk naar andere landen in Azië zou kunnen reizen. Mijn plan is namelijk om na mijn stage 2 maanden rond te reizen door Azië. Buiten dit las ik dat er in Maleisië zelf ook heel veel te ontdekken is; Cameron Highlands, Taman Negara, vele eilanden en in Kuala Lumpur zelf verveel je je ook nooit! Hier probeer ik zoveel mogelijk gebruik van te maken door elk weekend wel een tripje te maken.

Ik ging hier eigenlijk heen met zo min mogelijk verwachtingen zodat ik me compleet kon laten verrassen. Toen ik aankwam in Kuala Lumpur, viel me meteen op dat het hier helemaal vol gebouwd staat. Wolkenkrabbers, enorme winkelcentra, vele food courts. Ook de hitte had ik niet zo erg verwacht, dit was wel wennen in het begin maar dat is nu echt heerlijk. Daarnaast vind ik dat het openbaar vervoer heel goed (en enorm goedkoop) geregeld is. Overdag kan je alles makkelijk bereiken met de metro en als dat niet meer rijdt ’s avonds/’s nachts, pak je een Uber en ben je zo thuis. Zo kan je alle leuke plekjes in KL makkelijk bereiken en lijkt de stad een stuk minder groot!

Ik had Kuala Lumpur wel iets schoner verwacht dan het is en ik hoopte op veel lekker eten zoals door iedereen werd gezegd. Dit laatste is nog beter dan ik had verwacht! Zo lekker eten en voor zo weinig geld vind je echt nergens in Nederland, daar kan ik wel aan wennen!

Wonen & Stage

Ik woon in een appartement in Little India die ik deel met 3 andere meiden. 2 Nederlandse en 1 Duits huisgenootje. Dit is een appartement dat erg dicht bij station KL Sentral ligt en vanuit daar kom je dus heel gemakkelijk naar elke plek in KL. De reis naar werk duurt ook maar ongeveer 20-30 minuten. Het appartement is erg ruim en goedkoop, inclusief gym en zwembad en wij zitten op de 13e verdieping, dus we hebben erg mooi uitzicht over de stad ’s avonds.

De eerste dagen op stage waren erg leerzaam! Er zijn hier nog 3 andere ‘interns’, die ongeveer hetzelfde doen als ik en samen worden wij begeleid door iemand anders. Hierdoor kon ik vanaf het begin veel vragen stellen en het bedrijf leren kennen. Zelf loop ik stage op de Content afdeling, waar ik artikelen schrijf en me af en toe bezig houd met Social Media. Wat ik zelf wel leuk vind, is dat alle afdelingen samen zitten in een grote ruimte, hierdoor ben ik veel in contact met andere werknemers en leer ik ook wat er om mij heen gebeurt. Zo moest ik bijvoorbeeld een artikel schrijven voor een klant in Maleisië en later ook daarvoor een Facebook Advertisement ontwerpen, zodat ik zelf kon zien hoe goed mijn artikel het doet online, heel interessant!

Verschillen met Nederland

De opvallendste verschillen tot nu toe als ik Maleisië met Nederland vergelijk? Verkeersregels bestaan hier niet, dat ten eerste, dus loop niet zonder te kijken de straat op. 😉 Verder vind ik de mensen hier veel behulpzamer dan in Nederland, ze zijn vaak heel geïnteresseerd in wat je komt doen en maken even een praatje. Verder is hier al-tijd wel wat te doen. Ik had het geluk dat ik Chinees Nieuwjaar mocht meemaken, dat was heel gaaf om te zien. Samen met mijn huisgenootjes ben ik naar de dichtstbijzijnde tempel gegaan om daar het vuurwerk te bekijken samen met alle locals!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *