StageinAzië.nl

8 Redenen om in Maleisië stage te lopen

Wat zijn de beste en leukste redenen om in Maleisië stage te lopen? Wij hebben uit eigen ervaring een top 8 voor je gemaakt! Welke kan er nog bij? Laat het achter in een comment! Hier komen ze:

1. Engels
Het is natuurlijk mooi meegenomen als je met iedereen kan communiceren. Vrijwel iedere Nederlandse student spreekt Engels en daarom is het makkelijk om te communiceren in Maleisië. In het bedrijfsleven en op toeristisch gebied kun je in het Engels communiceren met de bevolking.

2. Eten
Eten is ‘a way of life’ in Azië en daarom is dit een hele belangrijke reden die niet mag ontbreken. Men eet graag uitgebreid en met z’n allen. Vooral op Penang is het eten geweldig vanwege de vele ‘hawker stalls’. Vergeet niet de Char Koay Teow en de Wonton Mee te proberen. In Maleisië is het eten overweldigend vanwege de 3 keukens die het land rijk is: Maleis, Chinees en Indiaas. Je moet er wel even aan wennen dat ook het ontbijt warm eten bevat.

3. Reizen
Alleen al in Maleisië zelf kun je prachtige trips maken. Zo kun je naar de Perhentian eilanden, Tioman, maar ook naar het historische stadje met Nederlandse invloeden Melaka. Daarnaast moet je Pangkor Island, Penang en Langkawi ook niet vergeten!
Vanuit Maleisië ben je ook zo in andere omringende landen zoals: Singapore, Thailand, Indonesië en nog veel meer! Al voor 25,- euro heb je een retour ticket naar bijvoorbeeld Krabi in Thailand.

Malaysia

4. Toekomstige ‘business opportunities’
Maleisië is een land in ontwikkeling en daarom zijn er vele mogelijkheden om bedrijven te beginnen. Wel moet je eerst het land leren kennen en begrijpen. Een land in ontwikkeling heeft behoeftes en biedt daarom mogelijkheden. Het is een aantrekkingskracht voor ondernemers. Door middel van een stage leer je het bedrijfsleven kennen en is het mogelijk om kansen te ‘spotten’ en te benutten.

5. Faciliteiten & Wonen
In Kuala Lumpur bieden veel bedrijven een professionele werkomgeving aan. Vaak zijn deze gelegen in enorme kantoorgebouwen en dan heb je echt het gevoel dat je in een wereldstad rondloopt. Daarnaast zijn veel kantoren vrij nieuw en voorzien van de nieuwste technologie. Ook het interieur van veel bedrijven is een mooie aantrekkingskracht.
Daarnaast is wonen in Maleisië ook goedkoop in tegenstelling tot Nederland. Voor 450 euro per maand huur je een grote studio met zwembad, fitness, sauna, beveiliging en meer! Ook kan je een kamer huren in een mooi appartement voor 200/250 euro per maand met dezelfde luxe faciliteiten.

6. Shoppen
Deze is voor de shoppers onder ons. Na je werkdag heb je natuurlijk ook tijd nodig om te relaxen en uit te waaien. Kuala Lumpur heeft moderne shopping malls zoals: Pavillion, Lot 10, Mid Valley Megamall en nog meer. Je hebt een aantal dagen nodig voordat je 1 shopping mall helemaal hebt doorgespit. Je kunt je gerust een dag vermaken in een van de malls. Maaltijden kun je ook niet overslaan en daarom zijn er vele horeca-gelegenheden aanwezig. Ook Penang heeft een aantal mooie shopping malls zoals: Gurney Paragon en First Avenue.

7. Bioscoop
Een stage in het buitenland betekent natuurlijk ook vrije tijd in het buitenland. Het is leuk als je je echt kan vermaken in een ander land. De bioscoop is een leuke vrijetijdsbesteding. Al voor zo’n €3,- heb je een bioscoopkaartje. Voor €2,50 koop je popcorn en een drankje. Daarnaast heb je ook nog ‘upscale’ mogelijkheden zoals in TGV Cinemas (zie foto).

8. Het weer
Maleisië heeft een tropisch klimaat en daarom is het altijd warm weer. Er zijn wel regenperiodes en dan regent het ook echt hard. Over het algemeen is het zeer aangenaam weer en daarom ook een belangrijke factor. In de airco kan het soms koud zijn, dus neem dan wel een vestje mee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *