StageinAzië.nl

stage regelen

Wat moet je regelen als je een half jaar naar het buitenland gaat?

Als je 6 maanden stage gaat lopen of studeren in het buitenland, moet je veel regelen. Denk aan een verblijfplaats, visum en eventuele studiebeurzen. Ook de kosten verschillen per land.

Accommodatie

Je kunt misschien bij vrienden of familie logeren, maar als dit niet mogelijk is, dan zijn er tal van websites die kortetermijnverhuur aanbieden (AirBnB, Spotahome, HousingAnywhere) tegen redelijke prijzen. Deze sites geven ook gedetailleerde beschrijvingen van elke woning, zodat je niet voor verrassingen komt te staan ​​wanneer u aankomt! De voordelen hiervan? Je betaald geen borg, je accommodatie is gemeubileerd, internet & elektra is inbegrepen en je kunt de staat van de accommodatie al inzien vantevoren.

stage buitenland

Zorgverzekering

Wat ook geregeld moet worden als je een half jaar naar het buitenland gaat is de ziektekostenverzekering in het buitenland. Dit wil je zeker, want de zorgkosten kunnen in de meeste andere landen astronomisch zijn. Vaak kun je je aanvullend verzekeren via je eigen zorgverzekering in Nederland. Ga dit dus even na bij jouw eigen zorgverzekering.

Visum

Het visum is een document waarmee je een ander land kunt binnenkomen en er verblijven. Het wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar je gaat werken. Als je niet zeker weet of je een visum nodig hebt, neem dan contact op met je werkgever of de immigratiedienst van het land waar je gaat werken. Zij zullen je vertellen welke documenten je moet indienen zodat zij jouw visum kunnen afgeven. Voor studeren in het buitenland geldt meestal een studentenvisum. Regelt een stagebureau jouw stage? Dan kunnen zij je ook hierin advies geven.