StageinAzië.nl

Covid-19

Reizen naar Maleisië na Covid-19

We zullen het nooit meer vergeten. De chaos van april 2020. Een pandemie? Daar hadden we nog nooit van gehoord. Een lockdown? Over 3 weken zal alles wel weer oké zijn. Maar dat viel tegen! Maleisië sloot de grenzen en die bleven voor meer dan 2 jaar (!) gesloten.

En nu, ruim twee jaar later, is het eindelijk zo ver! De grenzen van Maleisië zijn weer open en het land ontvangt eindelijk weer buitenlandse toeristen. Maar om het land binnen te komen, dien je wel rekening te houden met een aantal verplichtingen.

Let op: deze blog is geschreven in juni 2022 en we zullen proberen de informatie hierin up-to-date te houden, maar kijk voor de meest actuele informatie altijd op de officiële website van de Maleisische overheid: https://mysafetravel.gov.my/

Wat er precies geregeld moet worden voor je vertrek naar Maleisië, hangt af van het gegeven of je wel of niet gevaccineerd bent. Hieronder volgen de stappen voor alle reizigers:

  1. Download de app MySejahtera en maak een account aan.
  2. Onder het Traveller-icoontje in de app vind je de Digital Pre-Departure Form (DPDF). Vul deze voor vertrek in, het moet volledig ingevuld zijn om toegelaten te worden op de vlucht.
  3. Verifieer je vaccinatiestatus in de app (ook onder het Traveller-icoon).

Ben je volledig gevaccineerd? Dan ben je na deze stappen klaar voor vertrek!

Ben je niet (volledig) gevaccineerd? Dan volgen er nog een paar stappen:

  1. Een negatieve COVID-19-test (PCR) afleggen die 2 dagen voor vertrek is genomen.
  2. Binnen 24 uur na aankomst een gesuperviseerde snelle antigeentest (RTK-Ag) ondergaan. Het is mogelijk om deze test op het vliegveld van KL te doen. De zorginstelling zal de testuitslag uploaden in jouw persoonlijke MySejahtera app.
  3. Verplicht 5 dagen in quarantaine in een eigen gekozen accommodatie.