StageinAzië.nl

stage regelen

Hoe regel je een stage in het buitenland?

Stage lopen in het buitenland is één van de meest avontuurlijke dingen die je kunt doen, maar het kan ook een heel overweldigend proces zijn. Er zijn zoveel factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je aan deze reis begint en het is verre van eenvoudig. Hier is een overzicht van hoe je een stage in het buitenland regelt:

Het stappenplan om een stage in het buitenland te regelen:

1. Baken je zoekgebied af

Veel studenten willen ergens stage lopen om bijvoorbeeld hun taal te ontwikkelen, maar als je in een bedrijf stage wilt lopen, dan zul je die taal al moeten bemachtigen. Vergaderen, Marketing en allerlei andere zaken worden in de taal van dat land gedaan (tenzij de voertaal bijvoorbeeld Engels is binnen het bedrijf). Ga dus goed na in welk land je stage wilt lopen. Engelstalige bestemmingen zoals Maleisië zijn landen waar jij direct aan de slag kan.

2. Visum nodig?

Een visum is nodig, afhankelijk van het land. Binnen de EU/Schengengebied heb je geen visum nodig. Buiten Europa heb je vaak wel een visum nodig. Ga dit na bij de ambassade van het destreffende land. De aanvraagprocedures verschillen per land dus neem contact op met de ambassade of het stagebureau die jouw stage regelt.

3. Regel een studiebeurs

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor een studiebeurs. Bekijk hier een overzicht van de studiebeurzen. Voor hbo- en WO-studenten die buiten de EU stage willen lopen (bijvoorbeeld in Azië) geldt de Holland Scholarship, een eenmalige studiebeurs van 1250,- euro.

4. Woonruimte regelen

Afhankelijk van het land waar je stage loopt, heb je lokale website waar je je accommodatie kan regelen. Tegenwoordig is AirBnB ook een optie en andere accommodatieplatformen zoals HousingAnywhere en Spotahome. Hier kun je gemeubileerd met internet en kosten inbegrepen een woning regelen. Je hebt dan de keuzes tussen kamers, studio’s of gehele appartementen/huizen. In London zal dit natuurlijk meer kosten, maar in landen zoals Griekenland, Spanje en Maleisië is dit een goede optie.

5. Vaccinaties

Het kan zijn dat er vaccinaties nodig zijn in het land waar jij stage wilt lopen. Klik hier voor een overzicht.

Heb je vragen? Of wil je informatie? Stuur ons dan gewoon een mail! info@stageinazie.nl