StageinAzië.nl

6 Redenen om in Maleisië te wonen

Top 6
Hier volgen 6 redenen om in Maleisië te wonen

1. Goedkoop wonen
Het leven in Maleisië is goedkoop. Al voor zo’n 450 euro heb je een ruim 3-kamer appartement. De ruimte waarvoor je betaald is het meer dan waard. Daarnaast krijg je verschillende faciliteiten zoals zwembaden, fitness, beveiliging, tennisbanen en nog meer!
Meer informatie over huren vind je hier.

2. Vakantie in het binnenland
Je hoeft eigenlijk het land niet uit om op vakantie te gaan! Je kan verschillende trips doen in Maleisië. Zo kan je naar de prachtige Perhantian eilanden of Tioman. Daarnaast heb je verschillende grote pretparken in Kuala Lumpur zoals Sunway Lagoon, Genting Highlands Theme Park of Legoland in Johor Bahru. Ook heb je mooie plaatsen zoals Melaka, Ipoh en Taiping. Daarnaast moet je Borneo ook niet vergeten!

3. Gezinnen
Saamhorigheid en familie zijn belangrijke waarden in Maleisië. In de weekenden zie je dan ook veel Maleise gezinnen samen zitten op het strand of in het park. Zij nemen eten en drinken mee en doen allerlei activiteiten met elkaar. Voor gezinnen is Maleisië een zeer geschikt land vanwege de kindvriendelijkheid en de vele mogelijkheden voor uitstapjes, zoals (gratis) speelparken.

4. Buiten leven
Koken doe je vrijwel nooit in Maleisië. Een ontbijtje thuis komt wel eens voor, maar de overige maaltijden zullen waarschijnlijk allemaal buiten de deur plaatsvinden. Dit omdat buiten eten goedkoper is dan boodschappen doen en het is nog veel lekkerder ook! Daarnaast breng je ook veel tijd door bij een van de vele leuke koffietentjes of zwerf je rond in de shopping malls.

5. Engels
In Maleisië spreekt vrijwel iedereen Engels op zakelijk en toeristisch gebied, dus je hoeft niet bang te zijn dat je jezelf niet verstaanbaar kan maken. Alleen in de kleine onbekende gebieden spreken de mensen geen of gebrekkig Engels.

6. Infrastructuur
De wegen in Maleisië zijn van goede kwaliteit. De wegen naar alle steden zijn goed verbonden, dus je kan makkelijk een auto huren en zelf op stap gaan. Daarnaast heeft Maleisië sinds een jaar een nieuw vliegveld voor de budget airlines, KLIA2 direct naast het vliegveld KLIA1 voor de intercontinentale vluchten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *