StageinAzië.nl

Een dag vol meetings in KL

Tijdens onze dagen in Kuala Lumpur zitten we niet stil! We bezoeken veel van de studenten die onlangs zijn begonnen met hun stage, maar gaan ook op bezoek bij ‘nieuwe’  bedrijven. Zo bezochten we vanmorgen een Food Tech Company die in korte tijd een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd in Maleisië. Dit bedrijf is vrij groot met meer dan 1000 werknemers wereldwijd. Hier spraken we met de HR Manager en de Managing Director en hebben we de beschikbare stagemogelijkheden doorgenomen voor de volgende startperiode in september 2016. Ze kunnen niet wachten om hun team uit te breiden met een aantal ‘overseas students’.

Meetings

Na deze afspraak lieten we ons door GrabCar afzetten bij Pavilion KL. GrabCar is een soort Uber, met een mobiele app kan je een chauffeur regelen en voor slechts een paar euro brengt hij je naar de andere kant van de stad, meestal hebben deze chauffeurs luxe auto’s. Pavilion KL is een luxe shopping mall met winkels als Prada en Gucci, maar ook betaalbare shops zoals Pull & Bear en Topman. In de grote food court van Pavilion hebben we geluncht, waarna we door gingen naar het volgende bedrijf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hadden een afspraak bij een online marketingbureau, weer een bedrijf wat in vrij korte tijd uitgegroeid is tot een team van wel 120 personen en kantoren in Jakarta en Singapore. Zij hebben grote klanten in hun portfolio zoals Ikea, L’oreal en Air Asia. Hier is een Nederlander werkzaam en na wat contact met hem over en weer, kregen we vandaag een korte rondleiding door het kantoor en hebben we kennis gemaakt met een aantal afdelingsmanagers en het team van meer dan 17 nationaliteiten. Een van deze managers krijgt vanaf april al een Nederlandse stagiair in zijn team.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag was een soort Hollandse dag voor ons, want ook de laatste afspraak was met een Nederlander. Deze jongeman is de Managing Director van een Online Finance Company en woont al bijna 2 jaar in Kuala Lumpur samen met zijn vrouw. Hij vindt het leven in Maleisië heerlijk en is voorlopig niet van plan om terug te gaan naar Nederland.

We sluiten de dag af met een lekkere maaltijd in Berjaya Times Square, morgen weer een nieuwe dag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *