StageinAzië.nl

Jong & Ondernemend in Maleisië

We lezen het allemaal, Azië groeit hard op dit moment. Vanzelfsprekend groeit Maleisië ook en wij maken de groei van dichtbij mee. Het is mooi om te zien hoe ondernemers in Maleisië hun eigen bedrijven opzetten, maar het is nog leuker om te zien dat ze zo jong zijn!

Wij bezoeken veel bedrijven, ontmoeten ondernemers, CEO’s van SME’s tot grote bedrijven. Wij kennen het land al ruim 5 jaar en het is mooi om te zien hoe snel een land kan veranderen. De opkomst van E-Commerce, online marktplaatsen en andere internetgerelateerde business-modellen hebben een grote invloed op het land en ook op de regio. Veel young professionals uit o.a. Europa en overige Aziatische landen zijn werkzaam in Maleisië en bezetten verschillende posities; van CEO’s tot aan Marketing Managers. De jonge Maleis springt slim in op de groei en wij ontmoeten deze jonge mensen steeds vaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo hebben wij laatst 2 ‘jochies’ ontmoet van 25 & 26 jaar, zij hebben een eigen bedrijf en 30 man personeel in dienst! Zij runnen een online platform waarbij studenten geverifieerde studentenkamers kunnen boeken, voorzien van kwalitatief goede foto’s en veilige betalingsopties. Ook is er de 28-jarige Jacques, gestudeerd in Frankrijk en hij heeft momenteel een eigen Management Consulting bedrijf op een van de mooiste locaties in Kuala Lumpur. Dan zijn er nog 2 jonge Maleise ondernemers in mid-twintiger jaren, zij hebben een Apparel Design & Consultancy bedrijf en werken voor opdrachtgevers als Nestlé en Universal Music. Daarnaast is er Fazil (27 jaar) die zijn eigen Digital Marketing & Game Development bedrijf runt, ruim 20 man in dienst heeft en klanten heeft zoals Panasonic en KL International Airport. Keep it up MALAYSIA!

jong

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *