StageinAzië.nl

Een kijkje in het stagebedrijf van Semra

Hi! Mijn naam is Semra, ik studeer IBL aan de HvA en ik ben in september 2015 begonnen met mijn stage in Kuala Lumpur. Na inmiddels 2 maanden stage te hebben gelopen, voel ik me helemaal thuis in het bedrijf en is alles bekend.

Foto 1. Rond kwart over 8 loop ik richting het station met een andere stagiaire van mijn stagebedrijf. Ik woon in Little India en het is maar 10 minuten lopen naar het centraal station van Kuala Lumpur, ideaal! Wat iets minder ideaal is, is dat het station altijd bomvol mensen zit. Wat heel vervelend kan zijn als je moet rennen voor je trein, want hier in Maleisië vertrekken de treinen wanneer ze willen. Foto 2. Wonder boven wonder, was de trein vandaag maar een minuut te laat. Een kwartiertje later kom ik aan op bestemming, waardoor ik vaak rond 9 uur al op kantoor ben. Ook al werken we officieel van 9 tot 6, veel collega’s komen pas tussen half 10 en 10 uur aan en werken soms tot heel laat door. Dan merk je toch wel dat stiptheid echt iets Nederlands is, want ook om 6 uur verdwijnen mijn spullen direct weer in de tas. Foto 3. Op deze foto zien jullie een kleine impressie van mijn stagebedrijf. Het is 9 uur en daardoor nog leeg, maar normaal zitten we hier met zo’n 40 man.

Foto 4: Het fijne aan mijn stagebedrijf is dat er veel ruimtes zijn waar je even een break kan nemen. Foto 5: Hier werk ik, samen met de andere stagiaires. Foto 6: Het werk is iedere dag verschillend, wat het heel leuk en afwisselend maakt. Maar meestal ben ik veel aan het schrijven en met marketingcampagnes bezig.

Foto 7: Om 1 uur is het tijd voor de lunch, and that’s a big thing! Overwerken is prima, maar kom niet aan hun lunchuur, wat vaak ook anderhalf uur kan duren. Foto 8: Ik heb hele leuke collega’s van Maleisische, Indische, Europese en Chinese afkomst, waardoor de lunch iedere keer verschilt. Vandaag zijn we bijvoorbeeld met een groepje wezen eten bij de Chinees. Super lekker! Foto 9: In het bedrijf word je echt gezien als een collega en iedereen betrekt mij overal bij. Ook is het fijn dat mijn collega’s heel modern zijn, waardoor ze wat minder terughoudend en super geïnteresseerd zijn. Na het werk doen we dan ook vaak nog leuke dingen zoals het bezoeken van een cabaretshow, samen eten, sporten, drinken en afgelopen weekend zijn we fireflies wezen kijken. Ik heb het zeker getroffen met mijn stage en heb het ontzettend naar mijn zin!

stagebedrijf

Wil jij net als Semra stage lopen in Kuala Lumpur en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons een mailtje en we laten je snel weten welke stages we voor jou beschikbaar hebben: info@stageinazie.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *