StageinAzië.nl

Een stage zoeken in het buitenland

Bijna iedere student moet stage lopen als onderdeel van de studie. Sommigen willen dit graag in het buitenland doen, andere studenten moeten dit zelfs in het buitenland doen. Dit zijn vaak studenten van de opleidingen International Business & Management Studies (IBMS) of International Business & Languages (IBL).

Het lukt niet iedereen om op eigen houtje een stage in het buitenland te vinden. Sommige studenten zijn genoodzaakt om op het laatste moment een stagebemiddelingsbureau in te schakelen, andere studenten kiezen hier gelijk al voor, zodat ze er helemaal geen stress van hoeven te krijgen.

Wat doet Stage in Azië?

Allereerst is het voor ons als bemiddelingsbureau belangrijk om de eisen van Hogescholen te kennen, want daar moeten de stages aan voldoen. Bestaat het bedrijf langer dan twee jaar? Heeft het bedrijf meer dan 10 werknemers? Krijg je een stagebegeleider en heeft deze persoon hbo-niveau? Mag je tijdens je stage aan een individuele opdracht werken? En in hoeverre word je begeleid in je werkzaamheden en de opdracht? Voordat wij een stage aanbieden aan studenten, controleren we al deze punten. Dit doen we niet op afstand, maar we gaan in Maleisië bij het bedrijf op bezoek en praten met de mensen daar. Wat we dan ook gelijk kunnen checken, is hoe de sfeer in het bedrijf is. Hangt er een leuke werksfeer en zouden wij er zelf ook wel willen werken? Dan is het zeker geschikt voor studenten. We willen namelijk niet alleen dat jullie een goede stage krijgen, maar ook een leuke!

Daarnaast zijn er nog andere punten waar je misschien wel graag meer over wilt weten. Wordt er bijvoorbeeld wel Engels gesproken in het bedrijf? Als voorbeeld neem ik even de toerismebranche in Maleisië, in deze branche is nog een duidelijke verdeling te zien in bevolkingsgroepen. Zo zijn er veel Chinese reisorganisaties voor de Maleisiërs van Chinese afkomst. In deze bedrijven werken veelal Chinezen en gaat de communicatie bijna volledig in het Chinees, waardoor het bedrijf eigenlijk niet geschikt is voor jouw stage. Want als je niet kan communiceren met je collega’s en klanten, blijft er weinig werk over.

Die bedrijven strepen wij dus van de lijst af en zo blijven alleen bedrijven over met een moderne werkcultuur. Dit is dus al één voordeel van een bemiddelingsbureau, vanuit Nederland valt moeilijk te checken of je stagebedrijf een moderne werkcultuur heeft, maar via ons kan dat wel.

buitenland

Groot voordeel: stage vinden met snelheid

Al jaren werken we samen met onze partnerbedrijven in Kuala Lumpur. We hebben goed contact met het management van de bedrijven en zijn altijd up-to-date wat betreft de stages die zij beschikbaar hebben. We kunnen op elkaar rekenen: zij zorgen ervoor dat hun stages van goede kwaliteit zijn, wij zorgen ervoor dat zij gemotiveerde stagiaires krijgen. Wil je via ons je stage in het buitenland regelen? Dan is de kans groot dat je binnen 3 weken een stageplek bemachtigd hebt. Dit komt omdat onze contactpersonen hele goede ervaringen hebben gehad met de stagiaires die wij eerder bij hen plaatsten en ze nemen zonder twijfel graag weer stagiaires van ons aan, ze hoeven er dus niet lang over na te denken. Daarom kan je je ook ‘last-minute’ bij ons aanmelden en dan gaan wij ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je nog op tijd met je stage in het buitenland kan beginnen!

Nog een voordeel: woonruimte

Stage in Azië biedt meer voordelen. Voor een stage in het buitenland moet veel geregeld worden. Verzekering, inentingen,visa.. allemaal punten waarover wij advies kunnen geven. Maar ook woonruimte. Als je nog nooit in Maleisië bent geweest, heb je vast ook nog geen idee hoe het huren daar in zijn werk gaat. Is het net zo moeilijk om in Kuala Lumpur een kamer te vinden als in Amsterdam? Dat gelukkig niet! Maar je moet wel weten hoe je van je woning naar je stageplek komt en aangezien het openbaar vervoer in KL nog niet zo goed geregeld is, kan je dus niet zomaar ergens in de stad gaan wonen. Omdat wij de bedrijven in Maleisië bezoeken, weten we ook precies hoe je er kan komen en in welke buurt je het beste kan gaan wonen. Je krijgt van ons de contactgegevens van verschillende woningverhuurders en voor degenen die het leuk vinden; we brengen je ook in contact met andere Europese studenten zodat je samen met hen een appartement kan huren. Dus ook hier hoef je je geen zorgen over te maken, als je je stage via ons gaat regelen. Hadden we al gezegd dat de appartementencomplexen in Maleisië super luxe zijn? Je kan gebruik maken van een sportschool, sauna en de weekenden breng je door aan het zwembad op het dak!! En hiervoor betaal je nog geen eens de helft van de gemiddelde huurprijs voor een kamer in Amsterdam. Leven als een koning dus!

 Conclusie

Dus heb jij geen zin in een stressvolle zoektocht, maar wil jij wel een stage in het buitenland die van goed niveau is en waar ook een hele leuke werksfeer hangt? En heb jij ook wel wat behoefte aan hulp op het gebied van visa, verzekeringen, woonruimte, etc.? Dan helpen we jou heel graag aan een stageplek bij één van onze leuke partnerbedrijven! Voor meer informatie kan je vrijblijvend mailen naar: info@stageinazie.nl

saloua

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *