StageinAzië.nl

Reno gaat stage lopen in Kuala Lumpur

Reno gaat in februari 2016 beginnen met zijn marketingstage bij een kledinglijn in Kuala Lumpur. We stelden hem een paar vragen om hem beter te leren kennen!

1: Wie ben je en wat studeer je?

Hallo iedereen! Mijn naam is Reno, 21 jaar en ik studeer momenteel International Business and Languages op de HAN in Nijmegen. Momenteel ben ik een sleper van het tweede jaar. Dit houdt in dat ik een half jaar vertraging heb en nog een aantal tentamens moet inhalen. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat ik het even rustig aan wilde doen. Ook natuurlijk zodat ik mijn stage financieel kan bolwerken aangezien Maleisië aan de andere kant van de wereld ligt en je niet zomaar 1,2,3 daar komt. Mijn hobby’s zijn DJ’en (ik draai zelf Drum&Bass en Dubstep), reizen en mijn tijd met vrienden en familie spenderen, want ik ben graag onder de mensen.

2: Welke voordelen heb jij als je een stage in het buitenland doet?

Een buitenlandse studie- of stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere studenten in de toekomst. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden gemakkelijker een baan en ze ontvangen een hoger startsalaris dan studenten zonder buitenlandervaring. Meer hoef ik toch niet te zeggen?! Dus als je de kans krijgt, just do it!

3: Waar zie jij jezelf werken na je studie?

Daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Ik leef eigenlijk van dag tot dag. Dadelijk heb je iets in je hoofd maar eindig je totaal ergens anders, dus ik laat me verrassen. Maar om op de vraag terug te komen; het lijkt me wel leuk om op het hoofdkantoor van een semi-grote kledingzaak te werken, net zoals mijn stage die ik in februari in Kuala Lumpur ga doen dankzij Timothy! Ik heb eerst detailhandel gedaan en op de vloer gestaan. Daar ben ik erachter gekomen dat ik toch meer achter de schermen wil staan in een ietwat meer internationale setting.

4: Wat wil je absoluut doen/zien in Maleisië en wat zijn je overige reisplannen?

Mount Kinabalu beklimmen, wat is mooier dan een zonsopgang zien op de top van een berg? Verder zo veel mogelijk van Maleisië zien zoals de eilanden  Langkawi, Perhentian en Penang bezoeken. Maar ik zie op dat moment zelf wel wat ik wil gaan ondernemen, want er is genoeg keus. Na mijn stage wil ik de rest van mijn tijd in Azië op de Molukken spenderen, de reden hiervan is dat ik zelf Moluks ben. Het is al een hele tijd geleden dat ik daar op vakantie ben gegaan. Aangezien ik dan toch ‘in de buurt’ ben, lijkt het me een goed idee om mijn vakantie daar af te sluiten voordat ik terug naar Nederland ga!

Reno

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *