StageinAzië.nl

Fotospecial: een stagedag van Shannon

Shannon, IBMS-studente aan Hogeschool Rotterdam, loopt stage bij een magazine in Kuala Lumpur. Door middel van een fotoverslag laat zij ons zien hoe een gemiddelde werkdag er voor haar uitziet.

#1 Iedere ochtend gooi ik met veel moeite m’n eerste been het bed uit om vervolgens moeizaam m’n andere been het bed uit te tillen. Als ik eenmaal ‘the struggle’ heb overwonnen om rechtop op m’n bed te gaan zitten, beslis ik wat voor outfit ik aan ga trekken. Ik werk in een best modern bedrijf, dus krijg de vrijheid om aan te trekken wat ik leuk vind! #2 Mijn ontbijt bestaat uit havermout met banaan, kaneel, kokos en honing en een kop groene thee om er toch een Aziatisch tintje aan te geven. #3 De treinreis naar mijn stage duurt ongeveer 5 minuutjes. De trein hier heet de Komuter en wat ik fijn vind aan de Komuter is dat er zogeheten “Ladies coaches” zijn: coupés alleen voor dames. Niet dat ik me heel onveilig voel hier, maar het geeft toch een fijn gevoel dat ik gezellig met allemaal dames in een coupé sta.

#4 De werkdag zelf begint altijd redelijk rustig. Het is fijn om gewoon rustig op te starten, lekker de laptop aanzetten, een beetje mailtjes checken, meer groene thee drinken en rustig aan mijn taken beginnen. #5 Een normale werkdag houdt in dat ik mailtjes check, vouchers uit onze couponboeken scheur, dat ik telefoontjes pleeg met cliënten en dat ik verschillende platformen onderzoek om ons product op te verkopen. Zelf vind ik mijn werkplek heel erg leuk, iedereen heeft z’n eigen ‘cubicle’, maar toch is het heel open en kan je zo je stoel omdraaien om even gedag te zeggen tegen je collega’s. #6 Ik mag ook geheel zelf beslissen waar ik wil werken. Mijn collega’s kunnen me dus ook vaak op 1 van de ‘fatboys’ vinden waar ik het liefst op mijn gemak telefoontjes maak en e-mails check.

#7 Een normale werkdag kan daarentegen ook totaal anders beginnen, soms krijg ik op de dag zelf te horen dat we een roadshow gaan doen. Samen met een collega ga ik dan in mijn bedrijfsshirt op stap naar een Universiteit, waar we flyeren en boeken verkopen. De roadshows zijn heel leuk en intensief en je komt veel in contact met jonge studenten, die nog wel eens bang wegspringen als een blonde westerse meid op ze afstapt!  #8 en #9 Een andere plotselinge werkdag kan zijn dat ik naar een conferentie moet, dit vind ik tot nu toe het leukste om te doen. Op kosten van de baas in je zakelijke jurkje naar een groot evenement gereden worden waar je allemaal eten krijgt. Eén van de conferenties waar ik ben geweest was van een radiostation wat zich focust op business. Het was heel groot, er zaten honderden mensen in de zaal en er waren heel veel ‘inspirational speakers’ die zoveel hadden bereikt in hun leven. Echt heel leuk om naar te luisteren.

#10 Het beste gedeelte van mijn werkdag: de lunchpauze! Elke dag een uur de tijd om al het eten uit te proberen wat ze hier hebben. Het voordeel van boven een shopping mall werken, is dat er heel veel keuze is. Mijn favoriet is Nyonya Colors, waar ze echt de meest heerlijke kipcurry hebben! #11 Lunchen doe ik meestal met mijn collega’s. Iedereen hier is gelukkig net zo gepassioneerd over eten als ik, wat het toch allemaal wat makkelijker maakt! #12 Dit is iets wat ik op een roadshow heb gegeten. We waren bij een lokale universiteit, waar dus lokaal gegeten werd: vis met alles erop en eraan. Het was zo lekker, ik kan er gewoon niet over uit hoe goed het eten hier is.

#13 Na de lunch zoek ik meestal nog iets lekkers uit. Het liefst haal ik een stuffed donut bij Dunkin’ Donuts of één van de zoete broodjes van Komugi. #14 En soms, als ik mijn lunchpauze heel goed in plan, hou ik ook nog wat tijd over om te winkelen, wat ik natuurlijk heel vervelend vind. 😉 #15 En dan zit ik alweer tegen het einde van mijn dag, wat best relaxed is. Dit is meestal het moment waar ik me opsluit in de meeting room met een paar collega’s waar we grappen maken over de Nederlandse taal…

#16 … en waar ik ze stroopwafels voer! #17 Op vrijdag, aan het einde van de dag, hebben we ‘sharing sessions’, waar we van alles met elkaar delen. Je mag iets over jezelf delen, over je ideeën of dingen die je gewoon kwijt wilt. Heel gezellig, aangezien iedereen lekker loskomt en het weekend begint! #18 En dan ben ik alweer klaar met mijn werkdag en ga ik lekker naar huis of met mijn collega’s wat eten.

 

Wil jij net als Shannon stage lopen in Kuala Lumpur? Neem contact met ons op, zodat we je informatie kunnen geven over de mogelijkheden: info@stageinazie.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *