StageinAzië.nl

wat kost stage buitenland

Wat kost een stage in het buitenland?

De kosten van een stage in het buitenland zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Als je stage wilt lopen in het buitenland, zul je merken dat verschillende factoren van invloed zijn op de kosten en uitgaven. De functie (rol) van je stage en het land zijn bijvoorbeeld van invloed op jouw kosten en uitgaven. De totale prijs hangt af van zaken als of je een lokale of een internationale stage volgt, wordt er accommodatie aangeboden  en hoeveel levensonderhoud in het gebied zal zijn.

Een stage in London, daar kun je over het algemeen meer verdienen als stagiair. Vergoedingen variëren (van 500,- tot 1000,- euro p.m.), maar daartegenover staat natuurlijk wel dat de kosten hoger zijn. Het leven is stukken duurder en je huur zal dan ook rond de 1000,- euro liggen.

Hetzelfde principe geldt voor meerdere landen zoals Australië en Amerika.

In Spanje zijn de vergoedingen lager, maar daar is het leven dan ook weer goedkoper. Wel betaal je in steden zoals Barcelona en Madrid meer huur. Een nadeel is natuurlijk de taal. Bedrijven willen graag dat je meewerkt binnen het bedrijf en dan zul je Spaans moeten spreken en schrijven als je mee wilt binnen het bedrijf.

In Maleisië kun je goedkoop leven en luxe appartementen huren

stage kost buitenland

In landen zoals Maleisië, is het leven zeer goedkoop. De vergoedingen daarentegen zijn wel lager, maar veel bedrijven geven stagiaires wel een vergoeding. Daarnaast is accommodatie vrij luxe en betaalbaar. Al voor 300,- euro heb je een kamer in een luxe appartement met zwembad, gym en meer faciliteiten. Ook reizen is een stuk goedkoper en avontuurlijker. Binnen Maleisië kun je goedkoop reizen naar eilanden zoals Pangkor of Langkawi. Ook Bali en Thailand zijn bestemmingen die dichtbij en betaalbaar zijn.