StageinAzië.nl

Ik ga stage lopen in Kuala Lumpur: Halima

In ‘Ik ga stage lopen’ stellen wij een aantal studenten aan jullie voor die binnenkort naar Maleisië gaan voor hun stage! Lees meer over eerdere ervaringen, inzichten, cultuurverschillen en andere onderwerpen. In deze post stellen wij aan jullie voor: Halima van Saxion in Deventer!

2.

1. Wie ben je en wat studeer je?
Ik ben Halima, geboren in Nijmegen en woonachtig in Deventer. Ik studeer International Business Management Studies, 3de jaars.

2. Wat denk jij wat ‘comfort zone’ inhoudt?
Comfort zone is voor mij de plek waar ik me goed en veilig voel. Dat is voor mij bij mijn familie en vrienden, maar ook op school. Dus eigenlijk waar ik me in het dagelijks leven bevind. En ik merk juist dat ik op dit moment toe ben om mijn comfort zone te verlaten voor een nieuwe leuke uitdaging.

3. Wat zou je graag willen bereiken in je carrière?
Ik hoop dat ik na mijn studie een marketingfunctie kan beoefenen bij een leuk bedrijf. Nadat ik wat jaren ervaring heb opgedaan wil ik graag mijn eigen bedrijf starten. Het liefst wil ik een bedrijf opstarten die andere bedrijven laat groeien. Dit zullen dan bedrijven zijn die het een aantal jaar steeds minder goed doen of zelfs bijna failliet zijn, en het  lijkt mij juist tof om uit te zoeken waarom zo een bedrijf het minder goed doet om er uiteindelijk weer een succesvol bedrijf van te maken. Waar ik dit wil doen weet ik nog niet precies, alleen denk ik niet dat ik in Nederland zou blijven alleen al vanwege het regenachtige en winterse weer.

4. Waarom heb je voor Maleisië gekozen?
In eerste instantie heb ik niet direct voor Maleisië gekozen, mijn voorkeur ging namelijk voorheen uit naar landen in Zuid-Amerika om mijn Spaans te verbeteren. Daarna wilde ik graag in New York stage lopen, hier was ik in december geweest en ik vond het helemaal geweldig daar. Maar dat is toch best lastig om een stage in Amerika te regelen. Dus toen heb ik nagedacht over landen waar ik altijd al eens naartoe wilde en dat zijn Maleisië en Indonesië. Aangezien ik vanaf februari 2016 al een half jaar ga studeren in Jakarta leek het me tof om stage te gaan lopen in Maleisië. Dus ik ben online nog meer te weten gekomen over het land, over de verschillende culturen en de liefde voor eten. Waardoor ik nog enthousiaster werd en me zo’n 3 weken geleden heb aangemeld bij Stage in Azië. En gelukkig heb ik via hen een hele leuke stageplek kunnen bemachtigen.

5. Wat wil je absoluut doen/zien in Maleisië!
Naast alle bezienswaardigheden die ik wil zien in Kuala Lumpur zoals de Petronas Tower en de Sri Mahamariaman Tempel, heb ik nog een hele lijst met plekken waar ik naartoe wil. Sowieso wil ik naar Borneo en naar Sandakan voor de apen, dat lijkt me echt geweldig! Ook wil ik Penang bezoeken, de stranden schijnen daar ook super mooi te zijn dus dat lijkt me wel relaxed voor een weekendje. Taman Negara National Park schijnt de oudste regenwoud ter wereld te zijn, en gezien ik ook van avontuur houd lijkt me dit erg tof. Een beetje rondlopen in de jungle tussen de apen en exotische vogels is ook echt iets voor mij! Daarnaast ben ik van plan om wat tripjes te maken naar Singapore, Thailand en Cambodja.

Halima

1 thought on “Ik ga stage lopen in Kuala Lumpur: Halima”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *