StageinAzië.nl

Must do & see op Penang!

Penang mag dan wel een eiland zijn, het voelt in veel gebieden heel ‘stads’ aan. In het noorden, westen en zuiden voelt het meer als een eiland. Als je niet in de hoofdstraat van Georgetown (Chulia street en omstreken) verblijft zul je niet veel meekrijgen van de ‘Westerse’ toeristen. Penang is gelukkig ook niet beladen met Westerse toeristen. Zoals op veel plekken in Maleisië is Penang vaak in het weekend druk, omdat de lokale mensen graag een weekend in eigen land op vakantie gaan.

Part 1: Wat zijn de must do & see’s op Penang? Here we go!

 1. Kek Lok Si Tempel
  IMG_0398 IMG_0428
 2. Balik Pulau: ‘De andere kant van Penang’, letterlijk vertaald. Bezoek hier de vele farms, het strand Pulau Betong en geniet van het landschap. Toeristen zul je hier niet vinden.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  IMG_1122

 3. Street Art: Veel art kun je zien in de straten van Georgetown. Ook kun je naar de Hin Bus Art Depot, gelegen tegenover het NEO+ Hotel. Hier zijn van tijd tot tijd verschillende exposities.
  Malaysia 11-2014 003 (3) IMG_1053
 4. Clan Jetty: Vergeet ook niet de tent ‘Juicylicious’ helemaal in Mondriaan stijl gelegen op de Clan Jetty! Ook heeft hij speciaal voor de Nederlanders een Nederlandse vlag getekend! De Clan Jetty is de plek waar de eerste Chinezen aankwamen en hun traditionele huisjes op het water bouwden.
  IMG_0339 IMG_0341
 5. Penang Hill: Ga met een treintje de berg op en geniet van het uitzicht.
  IMG_0446 IMG_0449
 6. Coffee shops: Georgetown heeft veel leuke koffietentjes. Heerlijke koffie en taartjes. Je kunt zelfs bij sommige tentjes een eigen kamer krijgen met je vrienden!
  IMG_1413 IMG_1414

1 thought on “Must do & see op Penang!”

 1. Pingback: Ipoh: De aanrader van Lonely Planet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *