StageinAzië.nl

Relaxen op Pangkor Island

Pangkor Island is een klein maar fijn eiland aan de westzijde van Maleisië. Al een aantal keer zijn wij hier geweest. Via het plaatsje Lumut neem je de ferry naar Pangkor Island. De laatste ferry gaat om 20:30, als je telaat bent moet je overnachten in Lumut.

We verbleven in het Anjungan Beach Resort & Spa, 10 meter van het strand af bij Teluk Nipah. In het weekend zit het vaak vol, dus boek vantevoren een kamer als je in het weekend naar Pangkor Island gaat. Een andere échte aanrader is Nipah Guesthouse.
DSCN5713

In een steegje naast Anjungan voeren ze elke avond de neushoornvogels. Grote kans om die hier te spotten dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heel leuk is om te doen, is een boottocht. Deze hebben wij al meerdere malen gedaan met Rachid! Hij is aanwezig op het strand bij Teluk Nipah en voor een paar euro laat hij je allerlei mooie plekken zien rondom het eiland. Hij kan je ook naar een privéstrandje brengen waar je alleen met de boot kan komen. Hij zal je dan ook weer komen halen.

DSCN5745

DSCN5746

DSCN5753

Daarnaast is het heel leuk om een scooter te huren en het eiland te gaan verkennen. Er is maar 1 weg op het eiland, die helemaal langs de kust gaat. Zo vind je er onder andere een Nederlands fort en vlak voordat je weer bij de haven bent, rijd je door het Chinese dorp (lees: 1 straatje) waar je heerlijk Chinees kan eten. 99% zeker dat je hier geen toerist tegenkomt!

DSCN4732

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSCN5732

DSCN5731

Het eiland wordt voornamelijk bezocht door de lokale bevolking in het weekend. Hier zul je geen grote stromen Westerse toeristen en een bruisend uitgaansleven vinden. Puur relaxen en genieten op Pangkor Island!

DSCN5734 DSCN5728

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *