StageinAzië.nl

Neushoornvogels spotten op Pangkor

De neushoornvogel! Is ie niet prachtig??

Wij vinden hem zeker prachtig! En misschien denk je dat je heel veel geluk moet hebben om deze vogel te spotten.. dat valt best mee! Als je in Maleisië bent is de kans namelijk best groot dat je ze gaat zien. En op één plek is het bijna 100% zeker, dat is op Pangkor Island.

Pangkor Island is een kleine jungle. Het bekendste strandje op Pangkor Island is Teluk Nipah, daar vind je ook de meeste resorts en guesthouses. Onze aanraders: Nipah Guesthouse en Anjungan Resort. Op Pangkor Island kan je maar één ding en dat is genieten van de natuur! Door lekker op het strand te gaan liggen of met een scooter door de bergen te rijden!

Kijk tijdens het relaxen af en toe goed om je heen, want waarschijnlijk zit er in één van de palmbomen om je heen wel een neushoornvogel. Mocht hij zich overdag verstopt hebben, zorg dan dat je rond 19.00 uur ’s avonds in Teluk Nipah bent! Elke avond wordt er op verschillende plekken in het kleine dorpje eten neergelegd, waar de neushoornvogels gelijk op af komen! Een perfect moment om foto’s te maken. Een beetje gek is het wel, het zijn niet alleen de hornbills die op de etensresten af komen, maar ook de zwerfkatten en de apen uit het dorp. Maar dat maakt het niet minder leuk!

Leuke tip: als je een keer heel vroeg wakker bent, rond een uur of 6.00 (misschien vanwege een jetlag of zo), ga dan even op je balkon of op het strand zitten. De mensen slapen nog, maar alle dieren op het eiland zijn al ontwaakt en op dat tijdstip kan je heerlijk genieten van alle dierengeluiden om je heen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *