StageinAzië.nl

Penang of Langkawi

Penang of Langkawi?

Penang of Langkawi? Dat is hetzelfde als vragen: Stad of Strand? Reizigers maken vooraf vaak een planning van welke plekken ze willen bezoeken in een land, zo ook in Maleisië. De een heeft meer tijd dan de ander om plekken te bezoeken, maar de reizigers die minder tijd hebben vragen zich meestal af: Penang of Langkawi? Nou, ons antwoord is: je kan deze plekken niet met elkaar vergelijken.

Penang

De meeste toeristen die naar Penang gaan, bezoeken Georgetown voor de Street Art, de Kek Lok Si Tempel en Penang Hill. Penang is dan wel een eiland, dit deel van het eiland voelt vooral aan als stad. Veel shopping malls, veel food courts en veel verkeer. Voor de bezienswaardigheden in Georgetown heb je aan een aantal dagen wel genoeg, maar ook buiten Georgetown is er veel te zien. Bijvoorbeeld de jungle Taman Negara en het platteland van Balik Pulau. We hebben al eens een artikel geschreven over de 5 Must Do & See op Penang, klik hier om er meer over te lezen.

Wat ons betreft is Penang een absolute aanrader voor iedereen die Maleisië bezoekt en verblijf er juist wat langer, zodat je meer kan zien dan alleen Georgetown. Huur een scooter of pak de bus die over het hele eiland rijdt, want ook op Penang zijn een aantal mooie strandjes te vinden waar echt niemand komt! Er zijn geen strandtenten, dus neem je eigen eten en drinken mee.

Waar moet je dan zijn voor zo’n mooi strand op Penang? In Balik Pulau! Letterlijk betekent dit ‘de andere kant van het eiland’. Ook oogt dit deel van Penang een beetje zoals Langkawi met traditionele huizen, rijstvelden en veel groene natuur. Het is een flinke tocht met de scooter, dus vertrek met een volle tank.

Langkawi

Langkawi is echt een eiland! Hier geen verkeersdrukte en luxe shopping malls. Maar een eiland waar iedereen van droomt.. witte stranden, helderblauw water, veel natuur. Een aanrader is het boeken van een boottocht waarmee je in een kleine boot langs verschillende eilanden vaart voor een ‘zwemstop’. Langkawi is ook een leuk eiland om heerlijk rond te rijden met de scooter. Verder kan je er een tour doen door de mangrove, de Sky Bridge bezoeken en natuurlijk de hele dag lekker op het strand liggen.

 

Conclusie

Conclusie is dus dat Penang en Langkawi niet met elkaar te vergelijken zijn, dus deze vraag hoef je jezelf niet meer te stellen. Wil je heerlijk luieren aan het strand, ga dan naar Langkawi. Wil je een combinatie van stad en natuur, dan is Penang ‘the place to be’. Heb je wat meer tijd om te reizen, bezoek dan natuurlijk allebei!

 

Ben je al eens op Penang en/of Langkawi geweest? We zijn erg benieuwd wat je van deze eilanden vindt, laat het ons weten in een reactie!

 

Bewaren

Langkawi
Penang

1 thought on “Penang of Langkawi?”

  1. Je kan op Langkawi ook prachtig snorkelen! Ze nemen je mee op een bootje langs een onbewoond eilandje waar je dan ook naartoe kan zwemmen. Pas wel op voor de zee egels. Er zijn ook haaien in de buurt, maar ze hebben speciale netten onder water zodat je veilig bent (gelukkig!!)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *