StageinAzië.nl

Van KLIA naar KL

Misschien ga je wel backpacken, een paar weken reizen, zaken doen of je gaat stage lopen in Maleisië. Vervoer van het vliegveld naar de stad moet je altijd even van tevoren uitzoeken.

Na een lange vlucht kom je aan op het vliegveld van Kuala Lumpur. KLIA is op zo’n 55 KM afstand van de stad, nog een aardig eind! Het is dan natuurlijk verleidelijk om lekker een taxi te nemen naar je hotel en om even geen mensen om je heen te hebben. De taxi kost tussen de 70RM en 130RM afhankelijk van het aantal personen en wat voor soort taxi je hebt genomen (budget, executive, limo).

Niet duur zou je zeggen, helemaal vergeleken met Nederland. Maar het kan natuurlijk altijd goedkoper. Zeker als je geld wilt besparen voor je reis en helemaal als je als low-budget backpacker rond gaat reizen. Wat je dan natuurlijk moet doen is de bus nemen!

Voor 10RM brengt de bus jou van het vliegveld naar KL Sentral en vervolgens rijd hij door naar Puduraya vlakbij Chinatown. Je kunt je koffers onderin de bus stoppen en de rit duurt ongeveer een uur. Heb je nog geen accommodatie geboekt? In en rondom Chinatown zijn genoeg hotels/hostels te vinden van 10RM tot 250RM per nacht, voor ieder wat wils.

Een andere optie is de KLIA Ekspres een treinverbinding tussen het vliegveld en KL Sentral. Deze kost 35RM per rit en per persoon en deze brengt jou in een half uur naar de stad. Ligt je accommodatie niet rondom KL Sentral, kijk dan even hoe de verbinding is van KL Sentral naar het dichtstbijzijnde metrostation van je accommodatie.

IMG_0069

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *