StageinAzië.nl

Hotelovernachtingen

Je gaat stage lopen in Kuala Lumpur en omdat je de eerste dagen nog geen woonruimte hebt, moet je eerst overnachten in een hotel of hostel. We zetten hier een paar accommodaties op een rijtje in verschillende prijsklassen, waar je prima een paar nachten kan verblijven.

We beginnen met Corona Inn, een eenvoudig hotel met een goede ligging in Bukit Bintang. Als je het hotel uitstapt, sta je al bijna in de straat Jalan Alor, de bekendste ‘eetstraat’ van Kuala Lumpur. Veel mensen zijn van mening dat je nergens in Kuala Lumpur zo lekker kan eten als op Jalan Alor! Vanaf Jalan Alor loop je ook in een paar minuten richting de bekende shopping malls Pavilion en Fahrenheit88. Corona Inn biedt eenvoudige kamers en een vriendelijke service. Goed om te weten: de meeste kamers hebben wel een raam, maar verwacht geen daglicht, want vanuit je kamer kan je zo de muur aan de overkant aanraken. Voor een eenpersoonskamer met eigen badkamer betaal je ongeveer RM 90 per nacht, voor een tweepersoonskamer RM 110.

Een ander eenvoudig hotelletje is SS City Hotel. Zij hebben hele kleine kamers, maar ze zijn wel schoon en de ligging van het hotel is perfect! Het ligt pal naast de bekende shopping mall Berjaya Times Square en daar kan je ook de monorail pakken naar andere plekken in de stad. Hoewel de kamers erg klein zijn, heb je bij SS City Hotel wel altijd een raam in je kamer mét daglicht! Je betaalt ongeveer RM 75 voor een eenpersoons- of tweepersoonskamer.

Geo Hotel is ook een fijne accommodatie. Iets duurder dan bovenstaande hotels, maar de kamers zijn ook wat ruimer en de kwaliteit is een stukje beter. Ook de ligging is prima, het ligt tegenover het gezellige Central Market (waar je souvenirs kan kopen en lekker kan eten) en naast het LRT-station Pasar Seni. Vanaf Pasar Seni kan je de LRT (soort metro) pakken naar o.a. de Petronas Torens en KL Sentral. Geo Hotel heeft geen eenpersoonskamers, voor een tweepersoonskamer betaal je ongeveer RM 140 per nacht.

Zoek je liever de gezelligheid op en wil je graag in een hostel overnachten? Dan kunnen we zonder twijfel zeggen dat Reggae Mansion het leukste hostel van Kuala Lumpur is. Reggae Mansion is gevestigd in een mooi pand middenin China Town. Hier kan je een bed boeken in een ‘dorm’ (gedeelde kamer), prijzen voor een bed zijn vanaf RM 48 per nacht. Voor een privékamer in dit hostel betaal je ongeveer RM 140 per nacht. In de Roof Top Bar kan je ’s avonds gezellig een drankje drinken en je komt hier gemakkelijk in contact met allerlei reizigers van over de hele wereld. Volgens voorgaande studenten is dit hostel zeker de moeite waard!

Bekijk hieronder de foto’s van de beschreven hotels. Bezoek voor de actuele prijzen hun website of ga naar Booking.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *