StageinAzië.nl

Een weekendje naar het moderne Singapore

Stage lopen in Maleisië betekent niet alleen werken, maar ook veel reizen! Kuala Lumpur is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Air Asia, daarmee kan je voor weinig geld naar vrijwel alle plekken in Azië (en verder) vliegen. Zo ook naar Singapore!

Als je in Kuala Lumpur stage loopt, mag een bezoek aan Singapore wat ons betreft niet ontbreken. De vliegreis van KL naar Changi Airport in Singapore duurt nog geen uur, dus je kan er gemakkelijk een van je weekenden doorbrengen. Zijn de vliegtickets te duur? Dan kan je ook met de nachtbus naar Singapore. Deze bus vertrekt vanaf Berjaya Times Square in KL en de reis duurt ongeveer 6 uur.

Als je op het vliegveld aankomt, voel je gelijk de Westerse vibe. Singapore is een stuk moderner dan Kuala Lumpur en dat merk je ook heel duidelijk aan de bevolking. Je ziet in tegenstelling tot KL vrijwel geen armoede en waar je in KL als blanke Hollander nog wel eens bekeken wordt, gebeurt dat in Singapore helemaal niet. De stad behoort tot de veiligste steden ter wereld. Het staat vol met ‘skyscrapers’, de straten zijn heel schoon en je kan gebruik maken van een perfect metronetwerk. Koop daarom na aankomst gelijk de Singapore Tourist Pass, oftewel een OV-kaart voor 1, 2 of 3 dagen waarmee je onbeperkt kan reizen met het openbaar vervoer. Deze kaart is onmisbaar tijdens je verblijf in Singapore.

Zie hieronder wat foto’s van leuke plekken om te bezoeken in Singapore, zoals het beroemde Marina Bay Sands en de nabijgelegen Gardens by the Bay, waar je het gevoel krijgt door een soort sprookje te lopen. Ook kan je vlakbij de winkelstraat Orchard Road nog een stukje authenticiteit vinden, namelijk een straatje met ouderwetse woningen die weer een klein beetje aan Maleisië doen denken.

Orchard Road

Gardens by the bayMarina Bay Sands Singapore

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *