Business Blog

6 Tips voor jouw Skype Sollicitatiegesprek

Skype Sollicitatiegesprek

Wil je via ons een stageplek in Maleisië regelen? Dan zal er vrijwel altijd een Skype Sollicitatiegesprek plaatsvinden met één of meerdere bedrijven. Solliciteren in het buitenland is al spannend genoeg en dan moet het ook nog via Skype. Dat kan best een beetje onwennig zijn, want over het algemeen is het fijner om ‘echt’ tegenover iemand te zitten. Maar die mogelijkheid is er niet, dus Skype is de oplossing!

In deze blog geven we je 6 tips om je voor te bereiden op je Skype Sollicitatiegesprek met het bedrijf:

 1. Rustige plek

  Zorg dat je tijdens je Skype Sollicitatiegesprek op een rustige plek zit. Een plek waar jij alleen zit, zodat je niet wordt afgeleid door anderen. Maar zorg ook dat de persoon op je scherm niet wordt afgeleid door wat er achter jou te zien of te horen is. Het beste is dus om in een lege ruimte te zitten, bijvoorbeeld in je slaapkamer of in een vergaderruimte op school.

 2. Goede internetverbinding

  Niks vervelender dan een haperende Skype-verbinding waardoor je elkaar niet goed kan verstaan. Probeer daarom minimaal 1 dag voordat je het gesprek hebt de verbinding al uit op de plek waar je wilt gaan zitten. Dit kan op school zijn of thuis of in een bibliotheek.

 3. Netjes gekleed

  Een Skype Sollicitatiegesprek is in principe hetzelfde als een normaal sollicitatiegesprek, dus zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. De bedrijven waar wij mee werken zijn vrij informeel, dus je hoeft niet in pak voor de camera te gaan zitten. Maar een net T-shirt/blouse/overhemd is wel aan te raden.

 4. Presentatie

  Het Skype Sollicitatiegesprek is voor jou een kans om jezelf te presenteren. Wie ben je en wat wil je graag over jezelf vertellen. Denk hier van te voren al goed over na en zet het voor jezelf op papier. Mocht je van de zenuwen vergeten wat je wilde vertellen, dan kan je nog even kijken op je spiekbriefje.

 5. Stel vragen en maak notities

  Voor het gesprek noteer je al wat je over jezelf wilt vertellen, maar zet ook op papier wat je zou willen vragen tijdens het gesprek. Want zoals je weet: een sollicitatiegesprek is tweerichtingsverkeer, dus ook jij mag vragen stellen. Zorg dat je pen en papier voor je hebt liggen, zodat je belangrijke informatie op kan schrijven tijdens het gesprek.

 6. Wees jezelf

  Last but not least: wees jezelf. Natuurlijk kijken de bedrijven naar je profiel, maar ze vinden het nog belangrijker dat je als persoon bij het bedrijf past, dat je enthousiast bent en dat je er zin in hebt! Vertel dus niet alleen over je zakelijke interesses, maar ook over je hobby’s en andere interesses. Zoals al gezegd, onze partnerbedrijven zijn vrij informeel, dus het gesprek is waarschijnlijk lekker losjes en gezellig, maar natuurlijk met een serieus doel!

 

Dus bereid je goed voor en heb vooral een leuk gesprek!

Skype Sollicitatiegesprek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *