StageinAzië.nl

Gurney Drive – shoppen, eten & slapen op Penang

Waarschijnlijk niet erg bekend onder toeristen, want die zien we hier niet zoveel als in andere delen op Penang, maar zeker wel een bezoek waard: Gurney Drive, een lange boulevard aan het water. Ergens wonen is natuurlijk meer dan op het strand liggen, foto’s maken van apen en een junglehike doen. Net zoals in Nederland, ga je ook even genieten, shoppen, inkopen doen en naar de film, zo ook hier!

Twee shopping malls: Gurney Paragon & Gurney Plaza

Gurney Paragon is een zeer mooie mall van binnen en buiten en richt zich op het hogere segment. Er zijn een aantal leuke tenten om te eten en te drinken waar je even lekker kan afkoelen en genieten van de ‘luxe’ om je heen. Ook kan je natuurlijk winkelen in deze mall. Je vindt er o.a. winkels zoals; Michael Kors, H&M, Monki, Cotton On en La Coste. Overige horeca-gelegenheden zijn o.a.; TGI Friday’s, Morganfields, Starbucks & Italiannies. De bioscoop TGV cinema is heel leuk en je zit meer dan goed (standard of luxe). Deze bios is wel wat meer ‘upscale’ en een kaartje kost ongeveer 20RM. Voor leuke koffiezaken zit je hier goed en er zijn ook een aantal bars waar men graag naar voetbal kijkt.

Gurney

Opening Monki
Gurney Plaza is wat ‘ouder’ dan Gurney Paragon en ligt er vlak naast, op zo’n 1 minuut loopafstand. Deze mall is wat levendiger en in onze ogen leuker. In het weekend in de avonden kan het in beide malls erg druk zijn en dan staat Gurney Drive ook vol met auto’s waar je nauwelijks doorheen komt. Gurney Plaza is meer ‘basic’ gericht. Zo heb je hier de bioscoop Golden Screen Cinema’s, waar een kaartje ongeveer 13RM kost. Prima bioscoop en zeker een aanrader. Neem wel een vest mee want het kan koud worden! De foodcourt is niet zo geweldig, maar prima te doen voor de prijs die je betaalt (tussen de 5 en 10RM). Restaurantjes zoals The Chicken Rice Shop en Sakae Sushi, zijn ook erg leuk en lekker om te eten.

Ook heb je een aantal grote hotels langs Gurney Drive: G Hotel, Evergreen Laurel Hotel en de Gurney Hotel. Een goedkopere optie is Gurney View Inn. Daarnaast is er ook een Hawker center te vinden, waar het aardig druk kan zijn. Ook zijn er grote condominiums te vinden die aardig wat kosten. Zo is er een appartementencomplex waarbij je je eigen zwembad hebt op je balkon! Daarnaast zijn alle condo’s van alle gemakken voorzien zoals zwembaden, fitness, beveiliging, tennisbanen en ga zo maar door. In de avond zie je hier regelmatig mensen hardlopen langs de boulevard, dus mocht je willen sporten, dan moet je hierheen!

dsc012 dsc0033 pfashionweek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *