StageinAzië.nl

Aangemeld

Hilde over de Perhentian Islands: Een prachtig Paradijs!

Hilde (19) studeert International Business aan Hogeschool Windesheim en is 5 maanden in Kuala Lumpur voor haar marketingstage. Samen met haar klasgenoten Madeleine en Monica reist ze in de weekenden door het hele land. Zo ook naar de Perhentian eilanden waar ze een blog over heeft geschreven.

Witte stranden en helderblauw water

“Na een maand stage en ieder weekend op pad te zijn geweest vonden mijn 2 huisgenootjes en ik het tijd om even tot rust te komen op een prachtige plek. We besloten om een weekendje Perhentian eilanden te boeken, deze liggen ten noordoosten van Maleisië. Hier vind je witte stranden en helderblauw water.

Onze vlucht vanaf Kuala Lumpur International Airport was ’s ochtends om 7 uur. Na een korte nachtrust vielen we al snel in slaap in het vliegtuig. Voor ons gevoel leek de vlucht van 50 minuten maar 2 minuten te duren. Nadat we geland waren in Kuala Terengganu, boekten we een taxi die ons bracht naar de haven van Kuala Besut waar we vervolgens met een speedboot op het eiland werden gedropt. We wisten niet wat we zagen. We kwamen aan in een paradijs! Als verblijf hadden we een klein chaletje met airconditioning voor ons drieën met uitzicht op de zee. Beter kon het eigenlijk niet!”

 

Snorkelen

“Voor vertrek hadden we online een pakket geboekt bij Arwana Perhentian Resort. Het verblijf, de transfers van en naar het eiland, alle maaltijden en 2 snorkeltrips zaten inbegrepen. Bij elkaar kostte het omgerekend zo’n 150 euro per persoon voor 3 nachten. Het snorkelen hier is echt geweldig! We zijn naar meerdere plekjes geweest om de onderwaterwereld te ontdekken. We hebben tientallen verschillende visjes gezien en ook schildpadden gespot. Met gebruik van de GoPro leverde dit prachtige beelden op. Behalve snorkelen is er ook de mogelijkheid om te leren duiken.

Naast het snorkelen hebben we een uitkijkpunt beklommen en een jungle route naar de andere kant van het eiland afgelegd. Dit viel ons nog best zwaar omdat het warm was en het hier allemaal wat slechter wordt onderhouden.”

 

Twee eilanden

“De Perhentians bestaan uit 2 eilanden: Besar en Kecil. Wij verbleven op Besar omdat we geen accommodatie meer konden vinden op Kecil doordat we vrij laat waren met boeken. Van Besar naar Kecil kun je gemakkelijk een watertaxi nemen. Op Kecil zijn meer barretjes en de sfeer is beter. Daar schijnen de meeste backpackers te verblijven omdat het goedkoper is.

Het is de perfecte plek om heen te gaan als je even wil relaxen. Van de maaltijden bij het resort moet je niet te veel verwachten. Het buffet bestond uit salades, gerechten uit verschillende landen en toetjes. De groenten waren steeds maar half gaar en de spaghetti was koud. Maar over het algemeen was het prima te eten. 2 of 3 dagen is meer dan genoeg, omdat er niet heel veel te zien en te doen is. Het eiland is opgebouwd uit resorts en er zijn geen wegen op de eilanden. Om van plek naar plek te gaan pak je de watertaxi. Belangrijk om te weten is dat de eilanden tussen november en februari ‘gesloten’ zijn vanwege een heftig regenseizoen.”

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Perhentian
Perhentian
Snorkelen
Perhentian Eilanden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *