StageinAzië.nl

Stan: Kuala Lumpur is echt een enorme aanrader!

Stan studeert bedrijfskunde aan Avans Hogeschool en is nu in Kuala Lumpur voor zijn Marketing & Business Development stage bij één van de tofste internetbedrijven! Lees hier zijn verhaal:

Stage in Kuala Lumpur

Eind augustus vloog ik vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur om te starten met mijn meewerkstage. Inmiddels ben ik  alweer 2 maanden verder en al bijna op de helft van de stageperiode. De tijd vliegt voorbij en ik vind de afwisseling tussen stage doordeweeks en reizen in de weekenden ideaal. Ik zal jullie hier vertellen hoe mijn stage eruit ziet en wat ik ernaast allemaal doe.

Aankomst in KL

Na aankomst in Kuala Lumpur verbleef ik de eerste twee nachten in het BackHome hostel, dichtbij China Town. Dit is een fijne optie als je alleen naar Kuala Lumpur reist en nog wat tijd moet overbruggen voordat je in je vaste kamer/appartement terecht kan. Het BackHome hostel trekt veel backpackers aan die toe zijn aan wat meer luxe, bijvoorbeeld na weken trekken door Thailand en omringende landen. Er kwamen veel nieuwe gasten samen met mij binnen en dit werd al snel een leuke groep waarmee we de stad in zijn getrokken om Kuala Lumpur voor het eerst te verkennen. Dit is ook direct het ideale aan hostels; je ontmoet veel nieuwe mensen waarmee je direct op pad kunt gaan als je op een nieuwe plek aankomt. We belandden uiteindelijk in de Skybar van het Traders Hotel, met een geniaal uitzicht op de twintowers.

Appartement met zwembad

Na dit mooie begin was het tijd om naar The Capers te verhuizen, het appartementencomplex waar ik samen met mijn huisgenoten Ed en Justin tot februari 2017 in zal wonen. Een heel mooi gebouw voorzien van zwembad, gym en jacuzzi. Deze accommodatie hebben we voordat we naar Maleisië gingen geregeld via Stage in Azië. Je kan er ook voor kiezen om de eerste weken in een hostel of Airbnb te overnachten, zodat je in Kuala Lumpur rustig de tijd kan nemen om meerdere appartementen te bekijken en daaruit een goede keuze kan maken. Toen ik startte met mijn stage kreeg ik namelijk veel tips binnen van collega’s over kamers en appartementen die goedkoper en dichterbij waren.

Stage in een Penthouse

Ik loop stage bij een start-up met een jong team van zo’n 60 werknemers die consumenten koppelt aan allerlei klusjesmannen. Het bedrijf is in november 2014 opgezet door twee voormalig advocaten die de gok waagden, hun banen opzegden en zijn gestart met de nu grootste marketplace van Zuidoost Azië. Mijn stage is gericht op marketing en business development en samen met het Singapore-team bedenk, ontwikkel en voer ik marketingcampagnes uit. Ik heb veel vrijheid in mijn werk en vind het erg tof dat ik samen met mijn begeleider de marketing voor Singapore mag leiden. Het kantoor is gevestigd in een penthouse en voorzien van een bar, zitzakken en een pool-, pingpong- en voetbaltafel. De werkvloer is een grote, open ruimte, waar de CEO bij wijze van spreken aan hetzelfde bureau zit als ik. Dit beschrijft ook direct de cultuur van het bedrijf; open, met weinig hiërarchische lagen en een plek waar teambuilding centraal staat. Dit zijn grote verschillen met de bedrijven die ik tot nu toe heb leren kennen via school en bijbanen, maar het past erg goed bij me.

Eten en meer

Maleisiërs houden van eten, en ik gelukkig ook. De lunch duurt minimaal 1 uur en de locatie van mijn stagebedrijf is qua eten wellicht de beste in heel Kuala Lumpur. Het gebied telt zo’n 150 restaurantjes die allemaal iets anders serveren, waardoor de lunch toch eigenlijk wel het beste moment is van je dag. Ondanks de lange dagen (9:30 tot 18:30 + reizen), valt het stage lopen me erg mee. Maleisië telt veel feestdagen waardoor sommige weekenden net een dagje langer duren, wat ideaal is voor tripjes naar Singapore, Perhentian Islands en vele andere bestemmingen. Op de planning staan sowieso nog Phuket, Hong Kong en Vietnam. Ik heb ondertussen al meer van Kuala Lumpur en omgeving gezien dan vele medewerkers hier, waar ze zich iedere keer weer over verbazen als ik vertel wat we afgelopen weekend weer hebben gedaan. Uitgaan is ook erg vet. Changkat en Trec zijn complete straten vol cafés, bars en clubs die allemaal wel iets gaafs te bieden hebben.

Aanrader!

Stage lopen in Kuala Lumpur is echt een enorme aanrader! De stad biedt enorm veel mogelijkheden en is een handige uitvalsbasis als je enkel de weekenden hebt om reisjes te maken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *