StageinAzië.nl

Ipoh: de aanrader van Lonely Planet

Volgens Lonely Planet behoort Ipoh tot de ‘top 10 places to visit’ in Azië! Een aantal jaar geleden waren wij er al eens geweest, maar het had destijds geen sterke indruk gemaakt. Door Lonely Planet werden we nu toch weer nieuwsgierig, de stad is opkomend en verandert snel in een korte tijd. Ipoh ligt niet ver van Kuala Lumpur, dus zijn we gelijk even gaan kijken wat dat stadje dan toch te bieden heeft.

Vervoer van Kuala Lumpur naar Ipoh

Vanaf het station KL Sentral hebben we de trein (ETS) gepakt naar Ipoh! Een paar dagen van te voren hadden we onze kaartjes al gekocht en daarbij hadden we de volgende opties:

  • Silver: RM25 voor een enkele reis
  • Gold: RM35 voor een enkele reis
  • Platinum: RM46 voor een enkele reis

Silver stopt op alle stations, Gold stopt op een paar tussenliggende stations en Platinum stopt alleen op station Kuala Lumpur waarna hij in een keer doorrijdt naar Ipoh. Wij kozen voor Gold. Deze trein zou om 8.30 uur vertrekken vanaf KL Sentral en in ongeveer 2.15 uur naar Ipoh rijden. De trein is een prima vervoersmiddel. Er is genoeg ruimte en er is een barretje om wat eten of drinken te halen. Neem wel een vest of trui mee, want door de airco kan het erg koud worden in de trein! De aangegeven reisduur klopte precies, rond kwart voor 11 kwamen we aan op het mooie station van Ipoh.

maxresdefault

DSC03385

Ibis Styles Hotel

Vanaf het station pakten we een taxi naar Ibis Styles Hotel waar we 1 nachtje verbleven. Ibis Hotel ligt op loopafstand van het culturele centrum van Ipoh en naast het hotel vind je een kleine ‘hawker centre’ waar je heerlijk kan eten! De kamers zijn vrij ruim en is van alle gemakken voorzien. Het ontbijt was inclusief dus dat hebben wij ook uitgeprobeerd! Neem hier een kijkje voor Ibis Styles Ipoh!

ipohstation

Ipoh staat bekend om lekker eten! Zo probeerden we natuurlijk de bekende Ipoh Chicken Rice & Beansprout, heerlijk! En in het centrum vind je vele muurschilderingen gemaakt door Ernest Zacharevic, de man die ook de bekende muurschilderingen in Georgetown Penang heeft gemaakt. Met een foldertje van het toerismebureau zijn we langs de 7 schilderingen gelopen, zoals de Paper Plane en Kopi “O”, die een erg creatieve sfeer geven aan de stad. Tijdens het wandelen van de ene naar de andere muurschildering vind je ook veel sfeervolle restaurantjes en cafeetjes waar je terecht kan voor een lekkere lunch!

Het centrum is niet groot en je hebt aan 1 dag zeker genoeg om alles te zien, maar door het gezellige sfeertje kan je je er prima langer vermaken. Vooral als je ook wat tempels gaat bezoeken die in de buurt van Ipoh liggen. Deze hadden we een aantal jaar geleden al bezocht en deze zijn ook zeker de moeite waard.

Het openbaar vervoer hebben wij niet uitgeprobeerd in Ipoh omdat de toeristische attracties op loopafstand waren. Wel kun je gebruik maken van Uber in Ipoh, Grab is helaas nog niet actief in deze stad. Ipoh heeft waarschijnlijk weinig Uber gebruikers en drivers, omdat wij 2 keer op 1 dag dezelfde chauffeur hadden. Wel kun je Uber gebruiken om bijvoorbeeld tempels te bezoeken die iets verder uit de stad liggen.

Dus ben je aan het reizen door Maleisie, dan is Ipoh wat ons betreft zeker de moeite waard om te bezoeken!

beansprout

Ipoh

kopi o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 thought on “Ipoh: de aanrader van Lonely Planet”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *