StageinAzië.nl

Ik ga stage lopen in Kuala Lumpur: Annabelle

1. Wie ben je en wat studeer je?

Mijn naam is Annabelle, ik ben 18 jaar en ik studeer International Business and Languages aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Voor het aankomende semester (mijn tweede semester van het derde jaar) mag ik stage gaan lopen in het buitenland. Door mijn studie leer ik veel over cultuur, maar ook over bijvoorbeeld marketing, onderzoeken doen en nog veel meer. Ook leren we drie vreemde moderne talen, namelijk Engels, Spaans en Frans. Dit wordt mijn tweede semester in het buitenland, ik heb namelijk van september 2014 tot februari 2015 aan de Universiteit van Málaga in Spanje gestudeerd. Dit was een geweldige ervaring en nu heb ik super veel zin in het volgende avontuur.

2. Waarom heb je voor een stage in het buitenland gekozen?

Stage in het buitenland is een verplicht onderdeel van mijn studie, maar zo zie ik het helemaal niet. Ik heb deze studie juist gekozen door de vele mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Ik vind het geweldig om uit mijn comfort zone te stappen en te belanden in een andere cultuur, taal, mensen en omgeving. Verder vind ik nu ik mijn Spaans verbeterd heb, dat mijn Engels niveau omhoog mag.

3. Je hebt al eerder buitenlandervaring opgedaan in Spanje. Hoe heb jij je hierdoor ontwikkeld?

Ook al is Spanje best dichtbij, het was toch heel anders dan om in Nederland naar school te gaan. Niet alleen ging ik voor het eerst op mezelf wonen, ook ging ik naar een stad waar een taal gesproken wordt die ik nog bijna niet sprak. Ook is de cultuur heel anders en daar moest ik in het begin best aan wennen. Door deze dingen word je gedwongen om je aan te passen (zo werd ik erg goed in het houden van ‘siestas’) en ik denk dat dit mij uiteindelijk veel opener en zelfstandiger heeft gemaakt. Ik heb geleerd dat als je iets wilt leren, je dingen gewoon moet doen! En ook al weet je iets niet, als je het maar probeert en vriendelijk blijft, dan zullen mensen je altijd helpen.annabelle

4. Waar zie jij jezelf na afronding van je studie?

Als ik klaar ben met deze studie, ben ik waarschijnlijk pas 20 jaar, dus ik denk dat ik dan nog zal doorstuderen. Daarna zou ik graag een baan willen in het buitenland waarbij ik veel kan reizen. Marketing en Sales vind ik erg interessant, en als ik dit kan combineren met reizen kan ik mijn baan dus ook combineren met mijn talen- en culturele kennis. Dat zou ik super vinden.

5. Heb je al reisjes op de planning staan?

Zeker! Ik ben van plan om voor mijn stage ongeveer 2 maanden door Thailand, Cambodja en Vietnam te gaan reizen. Ik begin alleen en later sluiten vriendinnen aan, maar ik weet dat ik ook zonder mijn vriendinnen niet veel alleen zal zijn. Verder ben ik van plan veel tripjes te maken in de weekenden gedurende mijn stageperiode, zodat ik heel Maleisië kan ontdekken. Ook wil ik nog graag een weekje naar Indonesië, wat ik waarschijnlijk ga doen als ik even het land uit moet om mijn visum te verlengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *