StageinAzië.nl

Ik ga stage lopen in Kuala Lumpur: Loes

1. Wie ben je en wat/waar studeer je?
Loes, 20 jaar, geboren in Veldhoven maar nu wonend in Uden en ik studeer International Business & Languages in Den Bosch (waar ik vorig jaar ook gewoond heb).

2. Je hebt al eens in het buitenland gestudeerd, hoe heb je dit ervaren?
Ja, begin dit jaar ben ik een half jaar naar Sevilla gegaan om te studeren. Dit was een hele leuke en bijzondere ervaring! Ik heb 5 maanden aan de Universidad de Sevilla gestudeerd, dit was erg moeilijk maar heel leerzaam! Spanjaarden zijn enorm aardig en relax, overal in de stad zie je studenten en er wordt altijd bier gedronken en tapas gegeten. Tijdens je Erasmus leer je zoveel nieuwe mensen kennen en de sfeer was erg relaxt. Zoals altijd met studenten, wordt er veel gefeest. Natuurlijk moest ik ook elke dag naar school maar dit was vaak pas ‘s avonds en af en toe kon er natuurlijk best een lesje geskipt worden. Mijn Erasmustijd bestond dus vooral uit tapas, alcohol, feestjes en natuurlijk heel veel genieten (en een klein beetje school).

3. Wat heb je op persoonlijk gebied geleerd van je buitenlandervaring en hoe denk je dat dit bijdraagt aan je nieuwe buitenlandervaring?
Van mijn tijd in Sevilla heb ik geleerd dat ik alles op me af moet laten komen. Ik zie wel hoe het loopt en alles komt uiteindelijk toch goed. Ik heb andere culturen beter leren kennen, wat ik erg leuk vind! Ik interesseer me voor andere culturen en mensen en dit was dan ook een super leuke ervaring! Ik ga naar Maleisië met het idee dat het een super ervaring wordt. Ik verwacht er nog eigenlijk niks van (behalve dat ik verliefd word op het land, de cultuur en het eten) maar bij te hoge verwachtingen, kan het alleen maar tegenvallen! Ik verwacht wel dat mijn tijd in Kuala Lumpur heel anders zal zijn dan Sevilla. Tijdens je stage heb je toch meer verplichtingen die je tijdens je Erasmus niet hebt. Zo hoefde ik in Sevilla niet elke dag om 09:00 naar school en lag ik vaak tot ‘s middags in bed. Dit zal in KL niet gaan en ook op een woensdagavond gaan stappen zal er niet in zitten. Het zal een hele andere ervaring worden dan Sevilla, maar toch minstens net zo leuk en leerzaam.

 4. Hoe ben je op het idee gekomen om naar Kuala Lumpur te gaan en verwacht je van Kuala Lumpur?
Vanaf dat ik in de 4e van het VWO zat, wist ik al dat ik IBL wilde gaan studeren. Toen was het voor mij duidelijk dat ik twee verplichte semesters in het buitenland zou moeten doen. Ik heb toen vanaf het eerste moment gezegd dat ik voor stage naar Azië wilde, omdat de mensen en de cultuur me heel erg aantrekken. Mijn eerste voorkeur is heel lang uitgegaan naar Singapore, maar toen ik me er vorig jaar in ben gaan verdiepen, kwam ik erachter dat Singapore toch wel héél erg duur is. Mijn vriendin zat toen voor stage in Kuala Lumpur, en na haar foto’s en verhalen was ik om! Kuala Lumpur was vanaf toen mijn nummer 1.

5. Wat ga je missen uit Nederland?  
Frikandellen!! En mijn vriend natuurlijk ook heel erg.

Loes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *