StageinAzië.nl

Ik ga stage lopen in Kuala Lumpur: Semra

1. Wie ben je en wat studeer je?
Mijn naam is Semra, 20 jaar en ik ben derdejaars studente International Business & Languages aan de Hogeschool van Amsterdam.

2. Wat zijn jouw toekomstplannen op het gebied van wonen en werken?
Doordat ik ben opgegroeid met ouders die in twee totaal verschillende landen geboren en opgegroeid zijn, heb ik al vanaf jongs af aan een enorme interesse in andere culturen. No surprise dus dat ik een internationale opleiding ben gaan doen. Het voordeel van mijn opleiding is dat al mijn vakken volledig in het Engels zijn en ik dus vanaf het begin met studenten en vrienden in een klas zit die uit alle hoeken van de wereld komen. Hierdoor en door mijn grote interesse in internationaal zakendoen zie ik mij het liefst later in een international bedrijf werken met internationale taken waarbij ik veel mag reizen. In het buitenland werken en wonen is ook zeker niet uitgesloten aangezien ik het fantastisch vind om andere landen en de mensen te leren kennen!

3. Heb je al eerder buitenlandervaring opgedaan, zo ja waar en hoe kijk je hier op terug?
Ik ben net een half jaar terug van een semester studeren in Edinburgh, Schotland. Ondanks dat het land natuurlijk heel Westers is en het dus niet heel erg aanpassen was, was het voor mij de eerste keer dat ik voor zo lang weg ging van huis. Ik vertrok alleen, kende helemaal niemand en had nog geen accommodatie bij aankomst. Twee weken later had ik niet alleen een geweldige accommodatie, maar ook een grote groep geweldige mensen met wie ik de rest van het semester ben opgetrokken. Ik ben in een korte tijd onafhankelijk geworden en vond het geweldig om in het buitenland te wonen, me een in een andere cultuur te wanen en een buitenlandse taal te spreken. Ik heb de beste tijd van mijn leven gehad en kan dan ook niet wachten om dit weer opnieuw te mogen meemaken.

4. Waar denk je aan als je ‘Maleisië’ hoort?
Maleisië is zo’n veelbelovend land met zoveel opties en vooral Kuala Lumpur lijkt me een echte internationale hub. Daarnaast ben ik al verliefd op het land geworden na het zien van foto’s van alle mooie eilanden, jungles en plaatsjes. Ik heb bijvoorbeeld altijd al willen jungle hiken. Ook denk ik aan warme mensen en lekker eten natuurlijk. Ik ben ontzettend benieuwd naar de cultuur, ook al heb ik door het solliciteren een beetje kunnen merken dat de werkcultuur heel anders is, maar ik sta daar helemaal voor open en laat me voor de rest verrassen.

5. Wat gaf de doorslag voor een stage in Maleisië?
Na Schotland vond ik dat ik mezelf wel wat meer in het diepe mocht gooien en richtte me op landen buiten Europa. Ik was al gauw aan het kijken naar Zuid-Amerika en Azië. Rond diezelfde tijd ben ik benaderd door Timothy van Stage in Azië en na wat e-mailtjes heen en weer wilde ik steeds meer en meer naar Maleisië. Wat ik zo speciaal aan Maleisië vind is dat er niet alleen Maleisiërs, maar ook Indiërs en Chinezen wonen. Drie culturen in een land, de positieve verhalen over Kuala Lumpur en de vele reismogelijkheden in Azië doordat Maleisië zo centraal ligt waren voor mij allemaal doorslaggevend. Ik ben nog nooit eerder in Azië geweest en vind het dan ook geweldig dat ik dat dan eindelijk mag doen! Tickets zijn geboekt, accommodatie is geregeld en ik ga stage lopen bij een geweldig bedrijf dus ik kan niet wachten tot mijn avontuur mag beginnen!

Kuala Lumpur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *