StageinAzië.nl

LCCT = KLIA2

Regelmatig zie ik grote organisaties, boekingswebsites, reisblogs en Aziëspecialisten nog schrijven over LCCT: Low-Cost Carrier Terminal in Kuala Lumpur. Maar het vliegveld LCCT is al sinds mei 2014 niet meer in gebruik!

LCCT was tot mei 2014 de low-cost terminal in Maleisië. Het vliegveld was verouderd en er is hard gewerkt aan een nieuw vliegveld. Vorig jaar is het nieuwe vliegveld KLIA2 geopend. Dit nieuwe vliegveld ligt naast KLIA, waar vluchten uit Europa aankomen. Met de KLIA-express (trein) reis je in drie minuten van het ene vliegveld naar het andere, deze korte treinreis kost ongeveer RM2. Vervolgens rijdt de trein in 30 minuten verder naar KL Sentral.

KLIA2 is de grootste low-cost airline terminal van de wereld.

lcct
LCCT

KLIA2 is groot, heel groot. Het is een vliegveld met een shoppingmall erin, je vindt er meer dan 200 winkels en het is de helft van ‘Mid-Valley Megamall’, een van de grootste shoppingmalls in KL. Je kunt er winkels vinden zoals: Giordano, Uniqlo en Vincci’s. Ook kun je er terecht voor verschillende Wellness & Spa mogelijkheden, gadgets, eyewear en boekenwinkels.

Er is ook een aantal hotels op het vliegveld zoals ‘Capsule by Container Hotel’. Dit zijn slaapcabines, waar je alleen een bed krijgt en je kunt gebruik maken van de moderne douches. Het is een mooi hotel met alle gemakken voorzien. Daarnaast heeft deze hotelketen ook een ‘Container Hotel’, vlakbij Bukit Bintang, waarin je kan slapen in modern ingerichte containers.

Daarnaast moet er natuurlijk ook eten en drinken aanwezig zijn, en dat is er zeer zeker. Er zijn  meer dan 80 ‘lots’ van uiteenlopende restaurants en ketens zoals; Subway, Nando’s, The Coffee Bean & Tea Leaf, Starbucks, Marrybrown, Baskin Robbins en Old Town White Coffee.

 

klia2-lobby
Tune Hotel KLIA2
klia2
Shoppen bij KLIA2
KLIA22
KLIA2

Voor meer informatie over KLIA2, bekijk de website: http://gatewayklia2.com.my

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *