StageinAzië.nl

MyTeksi

Het openbaar vervoer is in sommige delen van de stad redelijk goed geregeld, maar niet alle delen van Kuala Lumpur zijn (goed) bereikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld niet met het OV naar de wijk Mont Kiara. Sommige bedrijven zitten wel vlakbij een metrostation, maar dan moet je alsnog een kwartier lopen in de warmte. Bezweet aankomen op je stage wil je niet. Dus maken veel studenten dagelijks gebruik van de taxi.

teksi

Een taxi aanhouden op straat kan een hele klus zijn, niet iedere chauffeur gebruikt de meter en soms willen ze ergens niet heen rijden vanwege verkeersdrukte. Je kan daarom het beste de mobiele applicatie MyTeksi downloaden op je telefoon.

De app werkt heel makkelijk, je voert in waar je bent en waar je heen wilt. De app laat zien hoeveel kilometer dit is en hoeveel dit ongeveer gaat kosten. De taxi’s die zich in jouw omgeving bevinden laten op de app zien of ze je willen brengen en zodra een chauffeur de opdracht aanneemt, wordt de taxi groen. Dit zie je gelijk op het plattegrondje in de app. Omdat de taxi naar jou toe moet rijden, wordt er RM2 toegevoegd aan het eindbedrag.

Met MyTeksi kun je kiezen tussen een budgettaxi (rood) of een executive taxi (blauw). Het verschil tussen deze twee taxi’s zijn het instaptarief, ruimte en service. Het instaptarief van de budgettaxi is RM3 en voor de executive taxi is het RM6. De meter van de executive taxi loopt ook iets sneller, maar dan alsnog ben je niet veel geld kwijt in tegenstelling tot Nederland. Daarnaast zijn sommige budgettaxi’s vrij klein, hebben ze geen airco of zijn niet schoon. Maar dit hangt puur van de chauffeur af, want andere budgettaxi’s zitten wel goed, zijn schoon en hebben wel airco. De executive taxi is een stuk ruimer en zit comfortabeler. Daarnaast spreekt de chauffeur altijd goed Engels en is de service een stuk beter.

Update: tegenwoordig is er ook de optie om in MyTeksi te kiezen voor GrabCar, dit zijn chauffeurs dit met hun eigen auto rijden, net zoals Uber-chauffeurs. Hier hebben we veel positieve verhalen over gehoord, de auto’s zijn vaak schoner dan de budgettaxi’s, de prijs is lager en de chauffeurs zijn professioneler.

Het gebruik van deze applicatie maakt het logistiek gezien een stuk makkelijker en comfortabeler om in en rondom Kuala Lumpur te reizen. Zonder zorgen en tijdgebrek bereik je hiermee je stageplek in Kuala Lumpur.

myteksi

myteksi

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *