StageinAzië.nl

Streetart & 3D op Penang

Murals & Museums

Penang is zeker een bezoek waard tijdens je verblijf in Maleisië. Je kunt je hier gerust een week vermaken! De laatste jaren is er veel streetart bijgekomen op het eiland. Deze artiesten komen voornamelijk uit de regio maar sommigen grote artiesten zoals Ernest Zacharevic en tevens de bekendste komt uit Litouwen. Zijn schilderingen zijn het populairst op Penang. Dit project wordt gesponsord door Georgetown Festival, een jaarlijks festival dat sinds een aantal jaar heel erg populair is in Zuidoost-Azië.

IMG_0666

IMG_0673

De murals vind je voornamelijk in Georgetown. Verscholen in de leuke straten van dit stadje. Daarnaast heb je ook nog de ‘Hin Bus Art Depot’. Een recent geopende expositieruimte waar maandelijks nieuwe kunst vertoond wordt. Verschillende artiesten uit het land komen hier over de vloer. Mocht je de Hin Bus Art Depot niet kunnen vinden of je wilt er graag heen, dan wijzen wij je graag de weg.

IMG_1038
Hin Bus Art Depot
IMG_1044
Hin Bus Art Depot

De Murals in Georgetown zijn vooral in het weekend druk bezocht. Mensen vormen rijen zodat ieder op zijn beurt foto’s kan nemen. De 3D-art of interactieve kunst maakt de aankomende jaren een ontwikkeling op Penang. Verschillende 3D-Art/Interactive Museums zijn of worden geopend op Penang (zoals Penang Time Tunnel). Hierbij moet je dus altijd je camera meenemen, omdat het erom draait dat de toerist interactief is met de kunst. Het lijkt dan alsof je aanwezig bent in het schilderwerk.
Deze manier om toeristen te lokken werkt, omdat Aziaten ervan houden om foto’s te maken. Het is leuk voor jong en oud en interactief voor de toerist.

IMG_1053

*TIP een aantal musea werkt samen met horecagelegenheden in het centrum van Georgetown (o.a. My Own Cafe) zij kunnen jou kortingsbonnen meegeven! Neem ook je studentenpas mee (of laat gewoon een pasje zien), voor nog meer korting!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *