StageinAzië.nl

Taiping Zoo

Een onbekende dierentuin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dierentuinen, je kent ze wel. Artis, Blijdorp, Burgers Zoo, ga zo maar door! Ook in Europa of in andere grote steden bezoek je wel eens een dierentuin. In Kuala Lumpur vind je ook een dierentuin, ‘Zoo Negara’, de grootste dierentuin van Maleisië. Maar wat als je naar een dierentuin gaat helemaal in het binnenland? Dan kom je uit bij Taiping Zoo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf Butterworth (het vaste land) aan de overkant van Penang, vind je het busstation. Vanaf hier neem je de bus naar Kamunting. De rit duurt zo’n 2,5 uur, kost RM8 en hier kom je geen een toerist tegen. Hou er ook rekening mee dat bijna niemand hier Engels spreekt.Vanaf daar moet je een taxi nemen naar de dierentuin. Dit kost ongeveer RM15 per rit. Ook wij moesten even onderzoek doen op internet hoe wij daar het beste konden komen. Op internet vind je niet veel informatie en uiteindelijk zijn we gewoon gegaan. De entreeprijs is RM15 (3,80 euro), ja echt waar! En het is er nog rustig ook. Wees je er wel bewust van dat je de enige ‘Westerse toerist zal zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De dierentuin zelf is omringd met jungle. Eigenlijk is Maleisië een grote dierentuin. Kijk dus ook uit voor loslopende apen in de dierentuin! Deze lopen hier gewoon rond, omdat het gelegen is in hun woongebied. Leuk voor de andere apen die wel achter de tralies zitten!
De dieren zien er OK uit en je bent na 2 uurtjes wel uitgekeken. Een kleine dierentuin, maar zeker leuk voor een middagje.
De bevolking moet natuurlijk ook vermaakt worden en niet iedereen heeft evenveel geld. Daarom is deze dierentuin een leuk uitje voor de mensen in de omgeving van Taiping. De entreeprijs is betaalbaar voor hen en men kan zich er prima vermaken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *