Business Blog

Huren in Maleisië

Huren in Maleisië… Wat kost dat en hoe werkt dat?

De stap nemen om Nederland achter je te laten, naar Maleisië te gaan en daar ‘gewoon’ iets te gaan huren. Het is makkelijk, simpel en er is genoeg keus, je moet alleen gewoon daadwerkelijk gaan! Via o.a. de websites Iproperty, Mudah en Ibilik kun je beschikbare appartementen, huizen, winkels en kantoren vinden om te huren. Je kan kiezen tussen; Fully furnished, partially furnished of unfurnished. Je hebt dan vaak contact met ‘agents’ welke voor de huiseigenaren werken. In Kuala Lumpur betaald de eigenaar de agent, waardoor je geen kosten aan de agent hoeft te betalen. Op Penang, is het precies andersom, de huurder betaalt de agent. Meestal is dit een eenmalig bedrag tussen de RM300 en RM800.

Appartementen bekijken samen met de agent kost niks en dus kun je woningen bezoeken hoevaak je wilt, totdat je een geschikte accommodatie hebt gevonden. Pas wanneer je besloten hebt om de accommodatie te nemen en het contract tekent, ben je de agent het ‘agent fee’ verschuldigd, op Penang dan. De borg is het laatste jaren verdubbeld. Momenteel betaal je voor de borg 2 tot 2,5 x de maandelijkse huur. Dit krijg je uiteraard terug.

IMG-20140802-WA0008 IMG-20140802-WA0012

Faciliteiten
De meeste accommodaties zijn voorzien van;
Zwembad, fitness, beveiliging, restaurant, supermarktje, parkeerplaats, kinderspeeltuin, tennisbaan, basketbalveld en schoonmaak.
Het hangt natuurlijk van het appartement af of je al deze faciliteiten hebt. Vaak hebben de meeste appartementen wel de eerste helft van het rijtje. Wij raden ook aan om ter plaatse appartementen te bekijken zodat je met eigen ogen de staat van het appartement kunt bekijken.

Prijzen
De prijs is natuurlijk afhankelijk van locatie, stad, aantal kamers en of het fully furnished is of niet.
Een fully furnished studio in Kuala Lumpur kost je zo’n RM1800/2000 per maand. Dan heb je een vrij grote studio met een luxe zwembad, fitness en overige faciliteiten. Op Penang heb je voor RM1800/2000 per maand een 4-kamer appartement met 2 badkamers en 2 toiletten. Je kan zelfs voor RM1500/1600 een ‘wat minder luxe’ appartement nemen, maar nog steeds in zeer goede staat. Een kamer in Kuala Lumpur kost ongeveer RM1000/1200 per maand en dan ben je ook van alle luxe faciliteiten voorzien.

Er is veel woonruimte beschikbaar in Maleisië. Er worden vele nieuwe appartementen en huizen gebouwd. De laatste jaren zijn er enorm veel nieuwe woonruimtes bijgekomen. Men laat het ‘oude’ en traditionele achter zich en het land is in opmars wat betreft bouwprojecten door het hele land. Dat is de ontwikkeling van Maleisië; nieuwe, moderne en gestylde woningen.

IMG-20140802-WA0007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *