StageinAzië.nl

Waarom Kim voor een stage in Maleisië kiest

Kim studeert Marketing & Sales Management aan Hanzehogeschool in Groningen. Volgende maand begint zij met haar stage op de marketingafdeling van een Fashion E-commerce in Kuala Lumpur. Maleisië is niet helemaal nieuw voor haar, ze vertelt hier wat haar band is met het land:

“Vanaf jongs af aan kom ik al bijna jaarlijks in Maleisië om mijn familie daar te bezoeken. Mijn moeder komt namelijk uit de stad Kuching in Maleisië.  Zo ben ik ook opgegroeid met de cultuur van het land en voelt het ook wel als een tweede thuis. Ik heb er dus niet lang over hoeven nadenken in welk land ik stage wilde gaan lopen. En ik heb voor Kuala Lumpur gekozen, omdat dat toch wel echt dé stad is van Maleisië. Ondanks dat ik al meerdere malen in Kuala Lumpur ben geweest zijn er altijd nog plekken die ik nog niet heb gezien. Wat natuurlijk ook een pluspunt is, is dat je vanuit KL makkelijk en goedkoop naar andere steden in Azië kan reizen. Dat belooft dus ook leuke tripjes!

Het leukste aan de cultuur van Maleisië vind ik de gastvrijheid. Bijna overal waar je komt zijn de mensen vriendelijk. Al heb je iemand nog nooit eerder gezien en je komt bij hen thuis, ze bieden je altijd eten en drinken aan. Als je wil kan je zo aan tafel schuiven om mee te eten. Lekker eten hoort er natuurlijk bij en dat is ook heel vaak warm eten. Het is dus ook niet raar als je drie keer op een dag warm gaat eten. Persoonlijk vind ik warm eten ook veel lekkerder dan een broodje dus dit vind ik zeker een groot voordeel.

In april ga ik met mijn stage beginnen, maar vorige maand was ik nog op familiebezoek in Maleisië en daardoor kon ik al een bezoek brengen aan mijn stagebedrijf. Dit vond ik heel fijn, omdat ik vooraf kon zien hoe de werkomgeving is en met wie ik ga werken en het stelde me wel gerust dat het hele vriendelijke en enthousiaste mensen zijn. Een paar dagen voor mijn bezoek kreeg ik een mailtje van Timothy dat Sophia en hij die week in Kuala Lumpur zouden zijn en wel met mij mee wilden gaan naar het stagebedrijf, wat een geluk! Ik vond het erg fijn dat ze er bij waren, want het is toch wel een beetje spannend om voor het eerst naar het stagebedrijf te gaan en nu had ik 2 mensen die me hiermee hielpen en steunden.

Wat ik zie als grootste uitdaging tijdens mijn stage in Maleisië? Niet vergeten dat ik stage aan het lopen ben en geen vakantie aan het vieren ben! :p “

 

Foto: Kim en haar collega’s tijdens het stagebezoek in maart 2016

stage

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *