StageinAzië.nl

Philippe

Zon, Stad, Stage in Kuala Lumpur!

De 22-jarige Philippe studeert Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Nu woont hij in de stad Kuala Lumpur waar hij een Content Marketing stage doet bij een internationaal online marketingbureau.

Waarom Azië?

“In de zomer van 2015 heb ik mijn eerste backpack-ervaringen opgedaan in Azië. Samen met drie vrienden heb ik de hele zomervakantie rondgetrokken door Thailand en Cambodja. Tijdens deze periode ben ik verliefd geworden op de rijke culturen, aardige mensen en het warme klimaat dat Zuidoost-Azië te bieden heeft. Mijn stageperiode in Nederland verblijven leek me maar saai, dus een verblijf in het buitenland was voor mij dan ook de ideale oplossing.”

Waarom Maleisië?

“Aanvankelijk had ik nog geen specifiek land in gedachten, vandaar dat ik wat research heb gedaan over stagebemiddelingsbureaus. Ik heb meerdere bureaus gecontacteerd, maar Stage in Azië besteedde naar mijn gevoel meer persoonlijke aandacht aan studenten die opzoek zijn naar een stage. Verder kreeg ik veel informatie verschaft en verliep het contact ook altijd ontzettend plezierig met Timothy. Nou, zodoende ben ik dus in Kuala Lumpur, Maleisië beland.

In het begin dacht ik dat Kuala Lumpur vergelijkbaar zou zijn met Bangkok, maar het blijkt dat in deze stad toch meer rust heerst. Daarnaast was ik op de hoogte van het feit dat Maleisië een islamitisch land is. Ik had geen idee hoe dit in het dagelijkse leven terug te zien zou zijn. Als ik nu terug kijk, merk je er vrij weinig van. Maleisië is echt een smeltkroes van verschillende culturen en religies.”

stad Kuala Lumpur
stad

Over Stage

“De eerste werkweek was natuurlijk even aftasten, maar vrij snel werd duidelijk welke taken ik zou gaan uitvoeren en hoe alles in het bedrijf verliep. Ik werd aangenomen voor Content Marketing, maar verricht inmiddels (na 1 maand) diverse werkzaamheden. In het bedrijf krijg ik veel aangeleerd over digitale marketing, search engine optimization, Facebook campagnes enz. Daarnaast ben ik ook bezig als Project Manager voor een aantal projecten die aan mij zijn toegewezen, dit maakt het werk ontzettend divers en interessant. Het bedrijf geeft mij veel kans om te groeien en dat is duidelijk merkbaar.

De collega’s op mijn stage zijn ontzettend vriendelijk en contact leggen is dan ook zo gedaan. Inmiddels reis ik dagelijks met collega’s in een taxi naar het werk, aangezien we bij elkaar in de buurt wonen. Na werk komt het regelmatig voor dat ik wat ga drinken of eten met mensen van het bedrijf.”

Sociale Contacten

“Vrienden maken buiten werk om ging ook gemakkelijker dan ik had kunnen bedenken. Als je openstaat voor nieuwe dingen, ondernemend bent en makkelijk in omgang dan hoef je je geen zorgen te maken dat je je alleen voelt in Maleisië. Inmiddels heb ik een ontzettend grote multiculturele vriendengroep opgebouwd. Het komt ook regelmatig voor dat ik op straat word aangesproken aangezien mensen vaak geïnteresseerd zijn in waar ik vandaan kom en hoe mijn verblijf in Kuala Lumpur bevalt.”

Het Bedrijfsleven in Maleisië

“Als ik om me heen kijk in Maleisië of Azië in zijn geheel, valt me duidelijk op dat zaken doen hier veel bedrijviger is dan in Nederland. Er worden hier in de stad ontzettend veel nieuwe, hypermoderne kantoorgebouwen gebouwd. Ik heb inzicht verkregen in de groei die mijn stagebedrijf heeft doorgemaakt in de afgelopen 3 jaar en dat is absoluut waanzinnig te noemen. Als je in Nederland door het centrum loopt zie je ontzettend veel leegstand. Kijk alleen al naar het aantal faillissementen de afgelopen maanden, grote ketens als V&D, Perry Sport, Aktie Sport en Macintosh zijn allemaal in de problemen geraakt. Aangezien de Aziatische cultuur me ontzettend aanspreekt en het bedrijfsleven hier zo ‘booming’ is, zie ik mezelf in de toekomst misschien wel terug komen naar Azië.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *